KORONA DANAS: Hrvatska zbraja novooboljele

Pratite aktualnu epidemiološku situaciju

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Osam novih slučajeva zaraze Covidom-19 zabilježeno je u protekla 24 sata na području Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o četiri osobe s područja grada Novske, tri osobe s područja grada Siska i jedne osobe s područja grada Kutine.

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze COVIDOM-19. Po četvero novooboljelih je iz Velike Gorice i Vrbovca, po dvoje iz Zaprešića i Jastrebarskog, te po jedan iz Dugog Sela i općina Marija Gorica, Pušća i Brckovljani.

U Zagrebu su u posljednja 24 sata potvrđene 54 novooboljele osobe od koronavirusa.

U Koprivničko-križevačkoj županiji otkriveno je 11 novooboljelih koronavirusom.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije stigla su čak 33 pozitivna nalaza na bolest COVID-19. Svatovi održani prošloga vikenda postali su žarište, a zbog velikog broja novozaraženih osoba ograničen je broj osoba na svadbama i pogrebima.

ISTRA I PRIMORJE

Šest novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri.

U Primorsko-goranskoj županiji kod 16 osoba potvrđena zaraza koronavirusom, podaci su epidemiološke službe županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Ličko-senjska županija evidentirala je pet novooboljelih osoba od Covida-19. Tri novooboljele osobe su iz Otočca, te po jedna iz Gospića i Udbine, kažu u Stožeru, napominjući da je epidemiološka obrada njihovih kontakata u tijeku.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentrano je pet novooboljelih od Covida-19. Dvije novooboljele osobe su iz Bošnjaka te po jedna iz Vinkovaca, Iloka i Štitara.

Devet osoba pozitivno je na koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji, gdje u posljednja 24 sata testirano 229 uzoraka.

Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je šest novih slučajeva zaraze, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji je sedam novooboljelih od koronavirusa, izvijestili su županijski stožeri tih dviju županija.

DALMACIJA

Na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđeno je novih 97 slučajeva zaraze Covid infekcijom, dok je jedan pozitivan muškarac umro. Prema izvješću KBC-a Split umro je 60-godišnji muškarac koji  je uz ostale komorbiditete bio pozitivan na Covid-19.

Na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je osam novozaraženih.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području Zadarske županije 32 su nova slučaja zaraze koronavirusom. Među novozaraženima 22 osobe su s područja Zadra, troje oboljelih je iz Kolana na otoku Pagu, te po jedna osoba iz Biograda, Bibinja, Galovca, Gračaca, Posedarja, Ražanca i Svetog Filipa i Jakova.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. U jednom slučaju radi se o osobi starije životne dobi, koja je odmah i hospitalizirana, a u drugom slučaju o asimptomatskoj osobi koja je otkrivena prilikom testiranja radi povratka na rad u Austriju.

U Međimurskoj županiji nalazi svih jučer testiranih osoba su negativni, no iz Zagreba je javljeno da je jedna osoba s prebivalištem u Međimurskoj županiji, ali s boravištem u Zagrebu, pozitivna na koronavirus.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je sedam novih osoba zaraženih koronavirusom. Dvije novozaražene osobe su s prebivalištima na području općine Đurmanec, a po jedna s područja gradova Krapine i Pregrade te općina Kumrovec, Lobor i Mače.

Hrvatska