KORONA DANAS: Hrvatska zbraja novooboljele

Pratite aktualnu epidemiološku situaciju

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Gradu Zagrebu su u protekla 24 sata zabilježena 63 nova slučaja zaraze koronavirusom a za 222 osobe izrečena je mjera samoizolacije, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je jedna novozaražena osoba koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Novozaražena osoba je s područja općine Kapela.

U Sisačko-moslavačkoj županiji tri su novooboljele osobe od Covida-19.

Na području Zagrebačke zaraza koronavirusom potvrđena je za 20 osoba. Po šest novih osoba potvrđeno je u Ispostavama Velika Gorica i Dugo Selo, pet u Ispostavi Zaprešić, te po jedna osoba u Ispostavi Samobor za područje Samobora i Svete Nedelje, te Ispostavi Ivanić-Grad.

U Karlovačkoj županiji dvoje je novozaraženih koronavirusom, mlađa žena i mlađi muškarac, oboje iz Grada Karlovca.

ISTRA I PRIMORJE 

Samo jedan slučaj zaraze koronavirusom utvrđen je u Istarskoj županiji, a radi se o osobi za koju je epidemiološka obrada još u tijeku.

Na području Ličko-senjske županije dvije su novooboljele osobe od Covida-19. Jedna oboljela osoba je s područja grada Novalje a druga s podrućja općine Plitvička jezera.

U Primorsko-goranskoj županiji 14 je novozaraženih osoba od koronavirusa.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji četiri su novoboljele osobe od koronavirusa. Tri su novoboljele osobe s područja Osijeka, a jedna je iz Valpova.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o 20 novozaraženih osoba koronavirusom, a jedna osoba je umrla.

U Brodsko-posavskoj županiji sedam je novooboljelih od koronavirusa. Od sedmero novozaraženih četiri su iz grada Slavonskog Broda, dva iz općine Sibinj i jedan iz općine Bebrina.

DALMACIJA 

Na području Zadarske županije 21 osoba je novozaražena koronavirusom, a riječ je većinom o mlađim osobama ili obiteljskim kontaktima.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je novih 99 koronavirusom zaraženih osoba, dok se trenutačno 1508 osoba nalazi u samoizolaciji.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u samoizolaciji su trenutno 442 osobe, a 11 je osoba hospitalizirano.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, svi su mlađe osobe s blažom kliničkom slikom.

U Međimurskoj županiji dvije su novopozitivne osobe na koronavirus, a dvije osobe su se oporavile od Covid infekcije.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je devet novih osoba pozitivnih na koronavirus. Dvije novooboljele osobe su s područja općina Hrašćina i Konjščina te po jedna s područja gradova Krapine i  Zlatar te općina Sveti Križ Začretje, Tuhelj i Veliko Trgovišće.

Hrvatska