KORONA DANAS: Hrvatska zbraja novooboljele

Pratite aktualnu epidemiološku situaciju

SLAVONIJA 

Tri nova pozitivna slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u Virovitičko-podravskoj županiji, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite, navodeći da zbog pritiska na laboratorije čekaju rezultate za osobe koje su testirane još u utorak i nedjelju.

U Osječko-baranjskoj županiji od posljedica zaraze koronavirusom umro je 64-godišnji Osječanin, a u protekla 24 sata evidentirana su dva nova slučaja zaraze.

Na području Vukovarsko-srijemske županije zabilježeno je šest osoba pozitivnih na koronavirus dok je jedna oboljela osoba preminula.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvjestio je u četvrtak o 12 novooboljelih u toj županiji.

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Deset je novozaraženih koronavirusom na području Sisačko-moslavačke županije čime je izjednačen rekord u dnevnom broju novih slučajeva, a novo žarište je grad Novska. Šest je osoba je s područja grada Novske, a po jedna s područja grada Popovače, općine Hrvatska Dubica, grada Siska i grada Petrinje.

Na području Grada Zagreba u protekla 24 sata zabilježeno je 68 novih slučaja zaraze koronavirusom, a u samoizolaciju je stavljeno 175 osoba.

Dvije osobe su novooboljele od bolesti Covid-19 na području Karlovačke županije gdje je u tom razdoblju na koronavirus testirano 45 osoba.

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 14 novozaraženih osoba koronavirusom, a osam je osoba izliječeno.

ISTRA I PRIMORJE

Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom utvrđeno je u Istri, gdje  je u pulskoj bolnici zbog drugih zdravstvenih tegoba umro 87-godišnji nizozemski državljanin koji je bio pozitivan.

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih je jedna osoba hospitalizirana.

DALMACIJA 

Četrnaest novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je na području Zadarske županije. Četvero zaraženih je iz Zadra, po troje iz općina Sukošan i Sveti Filip i Jakov, dvije su iz Galovca, a po jedna iz Bibinja  i Tkona.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 109 je novooboljelih osoba od bolesti Covid-19, među kojima 49 u Splitu.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, to je već 23. slučaj povezan sa svadbom u ivanečkom kraju.

U Međimurskoj županiji tri su nove osobe pozitivne na koronavirus.

Evidentirano je šest novih osoba zaraženih koronavirusom s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije. Dvije novooboljele osobe imaju prebivalište na području općine Gornja Stubica te po jedna na području gradova Krapine, Pregrade i Zaboka te općine Radoboj.

Hrvatska