KORONA DANAS: Hrvatska zbraja novooboljele

Pratite aktualnu epidemiološku situaciju

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Jedna osoba je s područja grada Novske, dok je druga s područja grada Kutine, a kod obje osobe poznat je izvor zaraze.

Na području Zagrebačke županije evidentirana su tri nova slučaja zaraze COVIDOM-19. Dva su slučaja evidentirana u Ispostavi Dugo Selo, a jedan u Ispostavi Ivanić-Grad.

Na području Grada Zagreba zabilježeno je 38 novih slučaja zaraze koronavirusom.

ISTRA I PRIMORJE 

Nakon više od deset dana u Istri nema novozaraženih koronavirusom a tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je ukupno 144 uzoraka briseva na COVID-19, od toga stotinjak za administrativne potrebe, i svi su negativni.

Ličko-senjski županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je da je na njegovom području u proteklih 24 sata testiranjem 30 osoba utvrđeno kako je njih šest novozaraženih koronavirusom.

SLAVONIJA 

Prema podatcima pristiglima do 8 sati na području Vukovarsko-srijemske županije u posljednja 24 sata četiri su nove osobe pozitivne na korona virus. Riječ je o zaraženim osobama iz Lovasa, Bošnjaka, Gunje i Županje.

Od 258 uzoraka testiranih u posljednjih 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek, 11 uzoraka bilo je pozitivno na koronavirus.

DALMACIJA 

Šest je novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, dvoje novooboljelih je iz Zadra, a po jedan iz općina Galovac, Kali, Sali i Stankovci.

U​ Splitsko-dalmatinskoj županiji utvrđeno je 55 novooboljelih osoba od koronavirusa od kojih je njih 27 iz Splita, dok je jedna osoba preminula.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je izliječena.

SJEVERNA HRVATSKA 

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

U protekla 24 sata evidentirana je jedna nova osoba zaražena koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji. Osoba je s područja općine Gornja Stubica.

U Međimurskoj županiji evidentirana je jedna nova osoba zaražena koronavirusom.

Hrvatska