KORONA DANAS: Epidemiološka situacija po županijama

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije oboljele su 24 osobe – sedam iz Velike Gorice, po tri iz Križa i Brckovljana, po dvije iz Zaprešića, Dugog Sela, Stupnika i Rugvice te po jedna iz Vrbovca, Brdovca i Kloštar Ivanića.

U posljednja 24 sata broj oboljelih u Zagrebu porastao je za 33 nova slučaja.

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije tri su novozaražene osobe koronavirusom, a riječ je o dvije osobe s bjelovarskog područja i jednoj s daruvarskog područja.

U Karlovačkoj županiji 14 je novih slučajeva zaraze, oboljelo je po sedam muškaraca i žena, od kojih je devetoro iz Karlovca, po dvije su osobe iz Duge Rese i Netretića, a jedna je iz Ozlja.

DALMACIJA

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 39 novooboljelih od koronavirusa, 19 je iz Splita, po troje iz Solina, Makarske i Kaštela, po dvoje iz Dugog Rata, Podstrane, Trogira i Sinja, dok po jednog novooboljelog imaju Hvar, Podbablje i Trilj. Također, u splitskom KBC-u preminula je jedna osoba.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom: tri iz Dubrovnika te po jedan iz Stona, Opuzena i Metkovića.

Novih šest osoba zaraženih koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Zadarska županija. Među zaraženima je jedna državljanka Ukrajine koja će izolaciju provesti na području županije, dvije osobe iz Zadra te po jedna iz Galovca, Pakoštana i Poličnika.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji utvrđeno je 11 novooboljelih osoba od koronavirusa. Četiri novozaražene osobe imaju boravište na području Osijeka, po dvije na području Đakova i Čepina, a po jedna na području Belišća i Donjeg Miholjca te općine Strizivojna.

Samo dva nova slučaja zaraze koronavirusom bilježi Brodsko-posavska županija, dok je u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji zaraza potvrđena kod šest novih osoba.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 45 osoba, a preminule su dvije zaražene osobe, doznaje se iz županijskog Stožera civilne zaštite koji su također izvijestili da je jučer i danas u domu umirovljenika u Delnicama ukupno zaraženo 59 korisnika.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji osam je novih osoba zaraženih koronavirusom.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za novih 14 osoba u Krapinsko-zagorskoj županiji. Četiri novozaražene osobe su s područja općine Veliko Trgovišće, dvije iz općine Petrovsko, a po jedna s područja gradova Donja Stubica, Oroslavje i Zlatar te općina Bedekovčina, Đurmanec, Hum na Sutli, Konjščina i Stubičke Toplice.

Hrvatska