KORONA DANAS: Aktualna epidemiološka situacija u zemlji

Pogledajte kakve brojke imamo danas

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule. Među novozaraženima pet je osoba iz Samobora, četiri iz Svete Nedelje, po troje broji Jastrebarsko i Velika Gorica, dok Stupnik ima jednu novopozitivnu osobu.

U Zagrebu je zaraza potvrđena kod novih 96 osoba, dok je COVID u međuvremenu preboljelo 90 ljudi.

U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježena je 61 novopozitivna osoba na covid-19. Među novozaraženima 19 osoba je s područja Petrinje, 18 iz Siska, sedam iz Kutine, četiri iz Hrvatske Kostajnice, po tri osobe iz Gline, Popovače i Novske, dvije iz Velike Ludine, te po jednoj osobi iz Martinske Vesi i Lekenika.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je šest novih slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Tri novozaražene osobe s područja su grada Čazme, dvije iz grada Bjelovara, a jedna novozaražena osoba s područja je općine Rovišće.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirane su 23 novozaražene osobe koronavirusom, a jedna je osoba umrla.

Novi 21 slučaj koronavirusa bilježi Karlovačka županija, od toga je iz Karlovca sedam osoba, iz Duge Rese i Draganića po četiri, iz Rakovice dvije te po jedna iz Ozlja, Slunja, Barilovića i Cetingrada.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 12 novozaraženih, od toga je pet osoba iz Vinkovaca, četiri iz Vukovara te po jedna osoba iz Bapske, Iloka i Slakovaca.

Od posljedica zaraze koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji umrla je jedna osoba, a potvrđeno je 28 novozaraženih osoba. Najviše novih slučajeva, po pet, bilo je na području Osijeka i Našica te Đakova i Valpova, po četiri, dok ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih.

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je četvero novozaraženih koronavirusom, a dvije su osobe preminule od posljedica bolesti.

U Brodsko-posavskoj županiji potvrđen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, dok je u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji evidentirano 10 novozaraženih.

DALMACIJA

Novih 17 osoba zaraženih koronavirusom bilježi Dubrovačko-neretvanska županija: osam osoba iz Dubrovnika, četiri iz Korčule, tri iz Metkovića te po jedna iz Konavala i Ploča.

Novih 20 osoba zaraženih koronavirusom i jednu umrlu broji Šibensko-kninska županija.

Tri su osobe umrle, a 47 novih je zaraženo covidom-19 u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Među novozaraženim osobama najviše ih je iz Splita – 20, šest iz Jelse, po četiri iz Solina i Trogira, tri iz Kaštela, po dvije iz Hvara i Selca te po jedna iz Imotskog, Trilja, Dugog Rata, Klisa, Sutivana i Ciste Provo.

Na području Zadarske županije 23 su osobe zaražene koronavirusom, a u Općoj bolnici u Zadru od posljedica covida-19 umrla su tri pacijenta. Među novozaraženima sedam je osoba iz Zadra, po četiri su iz Preka i Sv. Filipa i Jakova, po dvije iz Biograda, Pakoštana i Poličnika te po jedna osoba iz Kali i Privlake.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji je potvrđeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno je u Istri 157 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

Na području Primorsko-goranske županije su 44 novozaražene osobe koronavirusom, a četvrti dan nije umrla nijedna osoba oboljela od covida-19.

Dvije umrle osobe i novih 11 zaraženih covidom-19 bilježi Ličko-senjska županija. Među novozaraženima osam su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe u Udbini te po jedna osoba iz Otočca, Novalje i Korenice.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji evidentirano je 10 novozaraženih, a umrla je jedna osoba pozitivna na covid-19.

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze, a  umrle su dvije osobe pozitivne na covid-19.

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Hrvatska