KORONA DANAS: Aktualna epidemiološka situacija u Hrvatskoj

Hrvatska i dalje broji novozaražene

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Zagrebačke županije 104 su nova slučaja infekcije koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Među novozaraženima 33 osobe su iz Velike Gorice, 19 iz Samobora, devet iz Vrbovca, šest iz Dugog Sela, pet iz Svetog Ivana Zeline i Brckovljana, četiri iz Svete Nedelje, Zaprešića i Jastrebarskog, tri iz Kloštar Ivanića i Rugvice, dva iz Krašića te po jedan novozaraženi iz Brdovca, Stupnika, Pisarovnie, Kravarskog, Pokupskog, Dubrave i Bedenice.

U protekla 24 sata na području Zagreba zabilježen je 421 novi slučaj zaraze koronavirusom, trenutno je 3 098 aktivnih slučajeva, a preminulo je sedam korisnika domova za starije.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 59  novozaraženih osoba koronavirusom. Prema dnevnom izvješću riječ je o 29 osoba s područja Siska, osam s područja Petrinje, po šest s područja općina Dvor i Sunja, četiri s područja Kutine, tri osobe s područja Popovače, dvije s područja Hrvatska Kostajnica te jednoj osobi s područja Novske.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a za 94 testirane osobe nalazi se još očekuju. Najviše novozaraženih osoba, njih 23, s područja su grada Bjelovara, po dvije s područja Daruvara i općine Rovišče, a po jedna s područja je gradova Grubišno Polje, Čazma i Garešnica te općina Sirač, Štefanje, Nova Rača, Veliko Trojstvo, Kapela i Velika Trnovitica.

U Karlovačkoj županiji potvrđeno je 37 novozaraženih od covida-19.

SLAVONIJA

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o 64 nova slučaja zaraze koronavirusom što je najveći broj oboljelih od početka pandemije. Na području županije trenutno je 257 osoba  pozitivno na koronavirus.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije je izvijestio o 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđenih na PCR uređaju te o još devet pozitivnih nalaza potvrđenih antigenskim testiranjem, dok je umrla jedna starija osoba.

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 237 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri osobe su umrle. Najviše novozaraženih osoba, njih 76, s osječkog je područja, a potom iz Valpova (32), Našica (24), Donjeg Miholjca (22) i Đakova (13), dok ostala mjesta imaju manji broj zaraženih.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Zaraženo je 19 osoba iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, šest iz Konavala, po tri iz Korčule i Župe dubrovačke, dvije iz Stona, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Lumbarde, Opuzena, Ploča, Vele Luke i Zažablja te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U Zadarskoj županiji 75 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Među novozaraženima 38 ih je iz Zadra, šest iz Benkovca, pet iz Biograda, po troje iz Starigrada, Povljane i Sukošana, po dvije osobe su iz Obrovca, Novigrada, Privlake i Ražanca te po jedna osoba iz Nina, Bibinja, Jasenica, Kali, Preka, Sali, Sv. Filipa i Jakova, Škabrnje i Vira.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđena je 151 zaražena osoba, a umrle su tri osobe. Među novozaraženima 57 osoba je iz Splita, 18 iz Kaštela, iz Vrlike i Solina po 11, iz Makarske, Podstrane i Omiša po sedam, iz Trilja četiri osobe, iz Brela, Vrgorca i Dugog Rata po tri, iz Imotskoga, Staroga Grada, Trogira, Segeta, Šolte i Marine po dvije osobe te po jedna osoba iz Sinja, Bola, Baške Vode, Hrvaca, Muća, Nerežišća, Otoka i Sutivana.

Na području Šibensko-kninske županije potvrđena su 72 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Zaraženo je 27 osoba koje imaju prebivalište na području Šibenika, četiri osobe s područja Drniša, 15 s područja Knina, po dvije osobe s područja općina Murter-Kornati, Rogoznica, Bilice i Pirovac te po jedna osoba iz Skradina i Vodica. Također, zaraženo je još devet korisnika Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku, dva korisnika Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ iz Šibenika te pet osoba koje borave na području Šibensko-kninske županije, a prebivalište im je drugdje.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji 65 je novozaraženih, dok je u pulskoj bolnici umrla 91-godišnja covid pozitivna osoba s pridruženom kroničnom bolesti.

U Ličko-senjskoj županiji covid-19 potvrđen je kod 17 ljudi: 13 iz Gospića, dvije iz Otočca i po jedne u Korenici i Udbini.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 161 osobe, a jedna je umrla.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj je županiji novih 86 slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula.

U Varaždinskoj županiji 127 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle.

U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirane su 44 nove osobe pozitivne na koronavirus, a preminula je jedna osoba.

Hrvatska