KORONA DANAS: Aktualna epidemiološka situacija u Hrvatskoj

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije potvrđena su četiri nova slučaja infekcije koronavirusom, tri novooboljela dolazi iz Ispostave Velika Gorica te jedan iz Svete Nedelje.

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih koronavirusom.

U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o ženi srednjih godina, bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe, koja je u vrijeme pojave simptoma bila u samoizolaciji.

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježena je jedna novozaražena osoba koronavirusom, i to iz Đurmanca.

U Karlovcu su dva nova slučaja covida-19, te traje epidemiološka obrada, izvijestio je Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije.

ISTRA I PRIOBALJE

U Istri nema novozaraženih, a u pulskoj bolnici umro je 72-godišnji Talijan kojemu je prije tri dana, pri prijamu u bolnicu zbog maligne bolesti, utvrđena zaraza novim koronavirusom.

U Primorsko-goranskoj županiji evidentirano je još šest osoba zaraženih koronavirusom, a svi su kontakti ranije zaraženih osoba.

SLAVONIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je pet novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 11 je novih pozitivnih osoba na koronavirus, među novooboljelima šest je osoba iz Vinkovaca, dvije iz Andrijaševaca te po jedna osoba iz Županje, Novih Jankovaca i Vrbanje.

Na području Osječko-baranjske županije šest osoba je postalo pozitivno na koronavirus, četiri novooboljele osobe su s područja Osijeka, a po jedna s područja Đakova i Našica.

DALMACIJA

Na području Ličko-senjske županije dvije su novooboljele osobe od COVID-19 – jedna iz Novalje, druga iz Donjeg Lapca.

Dvije su osobe pozitivne na koronavirus na području Zadarske županije, a riječ je o mlađim muškarcima iz Zadra i Benkovca.

Mladić iz Župe dubrovačke zaražen je koronavirusom, a izliječene su tri osobe, iz Župe dubrovačke, Metkovića i Kule Norinske pa je ukupno aktivnih 13 slučajeva.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 18 novopozitivnih osoba na koronavirus, najviše u Splitu – sedam i i Makarskoj – četiri osobe. Dvije zaražene osobe su iz Sinja i po jedna iz Imotskog, Baške Vode, Otoka, Prološca i Runovića.