KORONA DANAS: Aktualna epidemiološka situacija

Najveći broj novooboljelih ima Zagreb, a brine broj novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Novi 51 slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u zadnja 24 sata u Zagrebačkoj županiji, a zbog zaraze jednog učenika u samoizolaciji je jedan razred srednje škole u Velikoj Gorici. Trenutno je u županiji 839 aktivnih slučajeva zaraze, a od jučer je 20 osoba izliječeno.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar potvrdio je da su u Zagrebu 293 nova slučaja zaraze koronavirusom, a referirajući se na napise o gužvama za testiranje rekao je kako su one u Zavodu iza 10 sati znatno manje.

Na području Sisačko-moslavačke županije potvrđeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest osoba s područja grada Siska, te isto toliko s područja grada Petrinje i grada Popovače, pet osoba s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja općine Velika Ludina te po jednoj osobi s područja općine Velika Ludina, općine Lipovljani, općine Sunja i općine Dvor.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 12 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, s bjelovarskog područja je deset novooboljelih osoba te po jedna iz Garešnice i općine Rovišće. Tri su osobe umrle, među kojima i 33-godišnja žena.

U Karlovačkoj županiji je 21 novi slučaj Covida-19, jedna je osoba umrla, što je osmi smrtni slučaj od te bolesti, a Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije smatra da je 310 oboljelih u posljednja dva tjedna “ozbiljna opomena stanovništvu”.

DALMACIJA 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 24 su nova slučaja zaraze koronavirusom, 206 uzoraka je testirano, a jedanaest osoba izliječeno.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za novih šest osoba u Zadarskoj županiji, za četvero iz Zadra i dvoje iz Benkovca.

Rekordnih 160 zaraženih koronavirusom potvrđeno je na području Splitsko-dalmatinske županije – iz Splita ih je 63, Sinja 22, 11 iz Trilja, sedam iz Solina, šestero iz Dugog Rata, petero iz Podstrane, po četvero iz Hrvaca, Zmijavaca, Jelse i Otoka, po troje iz Vrgorca, Omiša i Kaštela, po dvoje iz Makarske, Podbablja, Starog Grada, Trogira i Vrlike, te po jedan iz Brela, Ciste Provo, Dicma, Dugopolja, Imotskog, Klisa, Lovreća, Marine, Muća, Sutivana.

SLAVONIJA 

Novih 16 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Vukovarsko-srijemska županija. Šestero novozaraženih je iz Vinkovaca, troje iz Novih Jankovaca te po jedna osoba iz Starih Mikanovaca, Bapske, Ćelija, Ivankova, Gunje, Đeletovaca i Vrbanje.

Novih 26 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Brodsko-posavska županija, u kojoj je trenutno na virus pozitivno 85 osoba.

Na području susjedne Požeško-slavonske županije sedmero je novozaraženih, a trenutno je aktivnih 87 slučajeva zaraze.

Novih 36 koronavirusom zaraženih osoba, drugi dan zaredom, bilježi Osječko-baranjska županiji: 20 novozaraženih je s područja Osijeka, tri s područja Valpova, po dva pozitivna nalaza su s našičkog, đakovačkog i miholjačkog područja te iz Belišća i Čepina. Općine Erdut, Petlovac i Antunovac bilježe po jedan pozitivan nalaz.

ISTRA I PRIMORJE 

Novih 20 koronavirusom zaraženih osoba potvrđeno je u Istarskoj županiji, u kojoj se već dulje vrijeme bilježio manji broj zaraženih. Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac izvijestio je da se kod 11 novozaraženih osoba radi o uvezenim slučajevima – sedmero iz Rijeke te po jedna i Zagreba, Osijeka, srednje Dalmacije i Srbije.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 66 osoba.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a za zaposlenike jedne tvrtke, njih više od 50, određena je mjera samoizolacije.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za nove 24 osobe u Međimurskoj županiji.

Hrvatska