KORONA DANAS: Aktualna epidemiološka situacija

Hrvatska zbraja novooboljele

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije oboljelo je 5 osoba, po dvije osobe su iz Zaprešića i Vrbovca, dok je jedna osoba iz Dugog Sela.

U protekla 24 sata u u Zagrebu su zabilježena 53 slučaja novooboljelih osoba od Covida-19.

U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19, riječ je o osobi s područja grada Siska.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sedam je novozaraženih koronavirusom, pet novooboljelih osoba je s područja općine Đulovac te po jedna iz Bjelovara i Daruvara.

DALMACIJA

Na području Splitsko-dalmatinske županije 16 je novooboljelih od koronavirusa i to devet iz Splita, dvoje iz Solina te po jedna osoba iz Hvara, Kaštela, Sinja, Supetra i Trogira.

SLAVONIJA

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Osječko-baranjskoj županiji, po dvije novoboljele osobe su sa šireg područja Donjeg Miholjca i Osijeka, a po jedna iz Đakova, Darde i Popovca.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom te jednoj umrloj osobi, dok je u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno 14 novooboljelih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, jedna je nova pozitivna osoba na COVID-19 iz Vođinaca. Preminulih osoba nema.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Međimurskoj županiji 26 je novooboljelih od koronavirusa, a svi se dovode u vezu sa svadbom u donjomeđimurskom kraju, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite napominjući kako se u nekim školama ponovo uvodi obveza nošenja maski na nastavi.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je ispitano 226 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan. Radi se o osobi koja je testirana tijekom prijema u Općoj bolnici Pula zbog drugih zdravstvenih tegoba. Provedene su protuepidemijske mjere, a epidemiološka obrada je u tijeku.

U Primorsko–goranskoj županiji danas je još devet novozaraženih koronavirusom, a testirano je gotovo 700 uzoraka. Sedam osoba su kontakti ranije zaraženih, a u dva slučaja epidemiolozi još utvrđuju izvor zaraze.

Hrvatska