KORONA DANAS: Aktualna epidemiološka situacija

Broj novooboljelih po županijama

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Zagrebačke županije zabilježeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 193. Tri novooboljele osobe su iz Samobora, dvije iz Jastrebarskog, po jedna iz Velike Gorice te općina Klinča Sela, Orle i Žumberak, dok je pet novooboljelih iz Svetog Ivana Zeline.

U Gradu Zagrebu zabilježeno je 45 slučajeva novooboljelih od Covida-19, priopćio je Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije devet je novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih su dvoje kontakti ranije zaraženih osoba s područja županije, a zbog oboljelog učenika, još jedan razred ide u samoizolaciju. Većina novooboljelih, njih sedam, je s područja grada Bjelovara, dok su dvije novooboljele osobe s područja općine Rovišće.

ISTRA I PRIMORJE 

U Primorsko-goranskoj županiji 16 je novozaraženih osoba koronavirusom, a devet osoba je ozdravilo.

DALMACIJA 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji umrle su dvije osobe od Covid infekcije, a zabilježena je 21 osoba pozitivna na novi koronavirus.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a deset osoba je izliječeno.

U Zadarskoj županiji devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a uglavnom je riječ o kontaktima prije oboljelih osoba. Osmero novozaraženih izolaciju će provesti na području Zadra, a jedna osoba u Zemuniku Donjem.

SLAVONIJA 

U Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji po sedam je novozaraženih osoba koronavirusom u protekla 24 sata.

U Osječko-baranjskoj županiji osam je novozaraženih osoba koronavirusom, najviše iz Čepina.

Na području Virovitičko-podravske županije devetero je novozaraženih od koronavirusa, osmero ima blage simptome, a jedan je asimptomatski. Šestero je srednje, a troje starije životne dobi.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Varaždinskoj županiji utvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o mlađoj osobi i djetetu, zbog čega je jedan razred varaždinske osnovne škole i njihova razrednica u samoizolaciji.

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je pet novooboljelih od koronavirusa, a među njima su i dva djelatnika OŠ Đurmanec, koja zbog velikog broja učenika i djelatnika u samoizolaciji prelazi na izvođenje nastave online.

Hrvatska