KORONA DANAS: Aktualna epidemiološka situacija

Zbrajaju se novooboljeli, neke županije i gradovi žive pod strožim epidemiološkim mjerama

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla  24 sata evidentirane su četiri novozaražene osobe koronavirusom, od kojih su dvije iz Siska, a dvije iz Popovače.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom,. Novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara i kontakt je ranije oboljelih od koronavirusa u toj županiji.

U Zagrebačkoj županiji evidentirano je novih 10 osoba pozitivnih na COVID-19.

U Zagrebu su potvrđena 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, a 98 osoba je dobilo mjeru samoizolacije, dok su se u istom razdoblju oporavile 44 osobe.

U Karlovačkoj županiji koronavirusom su zaražene četiri osobe – jedno dijete, jedna žena te dva muškarca, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite napominjući kako je dijete bliski kućni kontakt ranije zaražene osobe. Trenutno je u županiji 28 aktivnih slučajeva zaraze.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Primorsko-goranske 25 je novozaraženih osoba koronavirusom, a 21 osoba je ozdravila.

Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Istarskoj županiji gdje je ispitano ukupno 376 uzoraka briseva na COVID-19.

Na području Ličko-senjske županije četiri su nova slučaja koronavirusa. Tri oboljele osobe su s područja Otočca, a jedna je s područja općine Brinje.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentirana je jedna novozaražena osoba koronavirusom, koja je iz Cerne.

U Osječko-baranjskoj županiji sedam je novozaraženih osoba koronavirusom, najviše iz Osijeka.

Na području Virovitičko-podravske županije četiri su novozaražene osobe koronavirusom među kojima je jedan desetogodišnjak i tri žene.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvjestio je o devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je u Požeško-slavonskoj županiji šest novooboljelih.

DALMACIJA 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 109 je novozaraženih i dvoje umrlih od koronavirusa. Među novooboljelima najviše ih je iz Splita, 54.

Na području Zadarske županije 18 je novozaraženih koronavirusom, a u većini slučajeva riječ je o kontaktima s prije oboljelima dok se dijelu novooboljelih kontakti i kretanja utvrđuju. Među novozaraženima deset je muškaraca i osam žena, s područja Zadra ih je jedanaest, iz Poličnika dvije osobe, te po jedna iz Benkovca, Biograda, Pašmana, Sukošana i Vrsa.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 17 ih je iz Dubrovnika, sedam iz Metkovića, jedan iz Dubrovačkog primorja te dva bez prebivališta na području županije.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Krapinsko-zagorskoj županiji jedan je novooboljeli od koronavirusa, a ukupno je 50 aktivnih slučajeva, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom od kojih su dva asimptomatska povezana sa nedavnom svadbom i dva uvezena.

Hrvatska