Konzervirana hrana koju morate imati u smočnici
Sljedeći put kad ste u trgovini, ne zaboravite uzeti konzerve ovih svestranih jesenskih namirnica.
1. Umak od jabuka
Nije samo za bebe! Umak od jabuka je osnovna namirnica u mnogim kućanstvima, i to s dobrim razlogom: Odlična je zamjena u pečenju jer dodaje vlagu i slatkoću bez dodanog šećera, piše Clean Eating.
S obzirom na to da sezona pečenja dolazi, dodajte konzervu (ili staklenku) umaka od jabuka u svoj jelovnik.
2. Cikla
Cikla je jesenska namirnica bogate boje koja može dodati okus vašim obrocima, a još je praktičnija u konzerviranom obliku. Također je prirodni izvor prehrambenih nitrata.
Nitrati djeluju s vitaminom C u vašem tijelu kako bi formirali dušikov oksid, važnu molekulu koja je ključna za održavanje imunološkog sustava i kardiovaskularnog sustava.
3. Muškatna tikva
Muškatna tikva je prekrasna za gledanje, ali nije je lako pripremiti. Odlučite se za konzerviranu varijantu kako biste jednostavno otvorili konzervu i brzo kuhali s ovom hranjivom namirnicom.
4. Zelene mahune
Samo zato što ih je vaša mama kupovala svježe ne znači da morate i vi. Zelene mahune su sjajan dodatak za složence, juhe i variva tijekom jeseni i zime, ali ne morate trčati u trgovinu svaki put kad vam zatrebaju.
Umjesto toga, otvorite svoju smočnicu i izvadite ovu zelenu boginju. Zelene mahune sadrže vitamine A, C, K i vlakna, uz to što su niskokalorična hrana.
5. Kruške
U jednom trenutku su tvrde kao kamen, a u drugom premekane. Zato biste trebali razmisliti o kupnji konzerviranih krušaka, koje dolaze mekane, okupane u vlastitom soku.
6. Bundeva
Savjet: Opskrbite se konzerviranom bundevom kad je vidite na policama!
Konzervirana bundeva puna je vlakana (svaka porcija od 1⁄2 šalice sadrži 4 grama zasitnih vlakana) i odličan je izvor vitamina A, prenosi N1.