Konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Jablanovec – Želja je novi društveni dom

Nakon održanih izbora za Vijeća Gradskih četvrti i Mjesnih odbora na području Grada Zaprešića, održane su konstituirajuće sjednice. Nakon konstituiranja Vijeća MO Jablanovec, od novoizabranog predsjednika Miroslava Tomašeca saznali smo koje se novosti spremaju u narednom razdoblju.

-Naše želje i program koji smo pripremili na prvo mjesto stavljaju gradnju novog društvenog doma. Zatim očekujemo uređenje ulica Marinka Bašića i Kameni svati, a nadamo se i asfaltiranju neasfaltiranih prometnica koje su kategorizirane kao nerazvrstane. Ipak, kako sada stvari stoje, iduće godine u Jablanovcu bi trebala krenuti gradnja kanalizacije pa bi taj veliki infrastrukturni projekt mogao odgoditi ove naše planove- realan je Tomašec. 

Iz Vijeća MO Jablanovec svoje zahtjeve su poslali i prema državnim institucijama i javnim službama poput Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda, MUP-u, ŽUC-u, pa se i od njih očekuju određene radnje kojima bi se kvaliteta života u Jablanovcu trebala poboljšati. Neki poslovi već su i odrađeni, poput postavljanja novih nadstrešnica na autobusna stajališta, a do kraja godine očekuje ih podjela poklona djeci za blagdan svetog Nikole, te Božićni sajam u organizaciji Vijeća MO, te Božićni koncert u organizaciji KUD-a Jablanovec.