Koncert Miroslava Škore za Dan grada Zagreba

U zabavnom dijelu programa, posjetitelje na Zagrebačkim fontanama očekuje koncert Miroslava Škore i Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije
190502_press_Dan-Grada-6-1024×724-1

Na konferenciji za medije održanoj na 24. obljetnicu raketiranja Zagreba, predstavljen je program nadolazećeg Dana branitelja grada Zagreba, kao i samog Dana grada Zagreba 30. svibnja. Tradicionalno će se i ove godine Dan Grada obilježiti procesijom sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata, krenuvši od Kaptola, preko Bakačeve, Trga bana Josipa Jelačića, zatim Mesničke, Trga sv. Marka do Kamenitih vrata.

U zabavnom dijelu programa, posjetitelje na Zagrebačkim fontanama očekuje koncert Miroslava Škore i Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije.

-Prošle godine je Prljavo kazalište sviralo na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, a ove godine još podižemo ljestvicu uz koncert Miroslava Škore na fontanama- rekao je na medijskoj konferenciji gradonačelnik Grada Zagreba te najavio kako će na dan koncerta tri sata biti zatvoren promet u okolnim ulicama.

Također, ovom će se prigodom proslaviti i 30. godina Škorine pjesme “Ne dirajte mi ravnicu”, čiju će slavljeničku izvedbu povesti gradonačelnik, a popratiti 1.000 tamburaša iz cijele Hrvatske te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Proslavi Dana grada i Dana branitelja grada Zagreba, svojim će se programom pridružiti i mnoge ustanove u kulturi. Tako će se na daskama Hrvatskog narodnog kazališta izvesti opera Nikola Šubić Zrinski, a dio programa pripremit će Zoološki vrt i Turistička zajednica grada Zagreba.

Program na Zagrebačkim fontanama započinje u 21 sat.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo