Kolovoz završio s vrlo dobrim turističkim rezultatima

U Hrvatskoj je trenutno oko 310 tisuća turista od kojih 240 tisuća stranih, a tijekom posljednjeg kolovoškog vikenda došlo ih je 106 tisuća
Plaže na otoku Viru Marko Dimić/PIXSELL

U Hrvatskoj je trenutno oko 310 tisuća turista od kojih 240 tisuća stranih, a tijekom posljednjeg kolovoškog vikenda došlo ih je 106 tisuća, doznaje se iz HTZ-a čiji direktor Kristjan Staničić rezultate u kolovozu ocjenjuje iznimno dobrima s obzirom na okolnosti.

– Naše daljnje strateške i marketinške aktivnosti ponajprije će ovisiti o epidemiološkoj slici Hrvatske i zemalja u okruženju, a neizvjesnost po tom pitanju zahtijeva fleksibilnost i spremnost na brze i stalne prilagodbe, komentirao je Staničić kraj ljetnog dijela sezone.

Ukupno je u kolovozu, točnije do 30. kolovoza, u Hrvatsku došlo 2,6 milijuna turista, koji su ostvarili 20,7 milijuna noćenja, što je 64 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju. Njemačko tržište je zadržalo vodeću poziciju, njih slijede domaći, zatim Slovenci, Poljaci i Česi.

– Ako situacija dopusti, za jesen planiramo pokretanje kampanje “Tjedan odmora vrijedan” za domaće turiste i poticanje njihove potrošnje u posezoni korištenjem turističkih usluga u zemlji po nižim cijenama, najavljuje Staničić.

Hrvatska
Ostalo