Kolovoz bilježi još bolje turističke trendove

Prema prvim preliminarnim podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno više od 1 milijun dolazaka i 7.2 milijuna noćenja što je oko 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju

Luka Stanzl/PIXSELL

Prema prvim preliminarnim podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno više od 1 milijun dolazaka i 7.2 milijuna noćenja što je oko 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju. Pritom je najviše noćenja u istom razdoblju ostvareno u Istri, na Kvarneru, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji.

– Nakon odličnog srpnja u kojem smo ostvarili oko 60 posto lanjskog rezultata, u kolovozu bilježimo još bolje turističke trendove te se trenutno nalazimo na oko 70 posto lanjskog rezultata. Tržišta koja su najbolje reagirala su teritorijalno bliža tržišta za koja su hrvatske destinacije lako dostupne i cestovnim pravcima, poput primjerice Njemačke, Slovenije, Austrije, Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske. Također, s povećanjem broja aviolinija intenzivirao se i turistički promet u južnim dijelovima Dalmacije, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

U dosadašnjem dijelu kolovoza najviše je turističkih dolazaka ostvareno s tržišta Njemačke, zatim slijedi domaće tržište te tržište Slovenije i Poljske. Gledajući po destinacijama, u dosadašnjem dijelu kolovoza najviše je dolazaka ostvareno u destinacijama Rovinj, Poreč, Medulin, Crikvenica, Umag, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula i Novalja.