Klinča Selu bespovratnih 7,5 milijuna kuna za rekonstrukcija sportskog centra NK Mladost (KS)

Projektom je predviđena ugradnja umjetne trave na veliko nogometno igralište, reflektori za teren, dogradnja objekta za teretanu, novo grijanje na pelete i mnogo toga drugog

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u nazočnosti državnih tajnika Ministarstva poljoprivrede Zdravka Tušeka i Šime Mršića, ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antuna Vujića i suradnika uručila je nove ugovore iz Programa ruralnog razvoja, pri čemu su korisnicima izdana 33 nova ugovora iz mjera 4,5,6 i 7 Programa ruralnog razvoja, u vrijednosti odobrene potpore veće od 65 milijuna kuna.

Navedena potpora uključuje 12 ulaganja koja se odnose na restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, a riječ je o različitim sektorskim ulaganjima u području maslinarstva i vinogradarstva, putem nabave mehanizacije i povećanja proizvodnih kapaciteta. Vrijednost ovih ugovora je viša od 5,8 milijuna kuna. Pet ugovora o potporama odnose se na ulaganja u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti te razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, pri čemu ukupna vrijednost odobrene potpore iznosi 3,7 milijuna kuna. Kroz mjeru sedam je potpisano devet ugovora čija potpora iznosi 51 milijun kuna, a ulaganja se odnose na rekonstrukciju i opremanje dječjih vrtića, sportskih građevina, centra za kulturu i vatrogasnih domova.

Među potpisnicima ugovora je i Općina Klinča Sela koja je ostvarila potporu od 7,5 milijuna kuna za radove na sportskom objektu Nogometnog kluba Mladost Klinča Sela.

-Projektom je predviđena ugradnja umjetne trave na veliko nogometno igralište, reflektori za teren, dogradnja objekta za teretanu, novo grijanje na pelete i mnogo toga drugog što nas veseli. Naročito smo zadovoljni što smo ostvarili potporu iz EU fondova za realizaciju još jednog značajnog projekta- istaknuo je načelnik Miljenko Vučković uz poruku kako je ovo značajno ulaganje u mlade;

-Nogometni klub Mladost najbrojnija je naša sportska udruga koja okuplja i najveći broj djece tako da je ovo ulaganje višestruko korisno za naš cjelokupni sport, jer uz rekonstruirani sportski centar nalazi se i nova dvorana, što će uvelike poboljšati uvjete svima za bavljenje sportom- poručio je Vučković.