KK GORICA: Dojučerašnji juniori potpisali dvogodišnje ugovore

Nakon što su za KK Gorica u proteklim tjednima potpisali Tomislav Cvitković, Ivan Tvrtko Majić i Dino Cinac svoju vjernost klubu produžili su Nikola Ivanetić, Frano Miloloža i Stipe Sokol
juniori ugovor

KK Gorica nastavlja sa zacrtanom politikom razvoja i afirmacije igrače iz „domaćeg pogona“. Generacija koja je u mlađim kategorijama ostvarivala zapažene rezultate na državnom nivou iznjedrila je trojicu mladih igrača koji su potpisali prve seniorske ugovore. I to na dvije godine što je najbolji pokazatelj vjere u njihove sposobnosti.

Nikola Ivanetić, Frano Miloloža i Stipe Sokol još jučer su branili boje juniora, a od sutra ih čekaju ozbiljni seniorski izazovi.

Trener Josip Sesar već je iskušao neke od njih u prošloj sezoni, a sada će pod njegovom ravnateljskom palicom zaigrati košarku na višem nivou.

-Politika kluba je da se pokuša kroz omladinski pogon pronaći neke mlade, potentne igrače koji bi u budućnosti mogli imati zapaženu ulogu. S Ivanetićem, Miloložom i Sokolom potpisali smo ugovore i još smo im u pripremnom periodu dali priliku da treniraju i uigravaju se s prvom momčadi. Momci imaju puno talenta, ali i puno stvari na kojima moraju raditi. Prije svega na tehničkim detaljima i razumijevanju igre i sada će imati priliku za usavršavanje- zaključio je Josip Sesar, dugogodišnji trener velikogoričke momčadi.

Nikola Ivanetić osim u omladinskim kategorijama Gorice, dvije godine proveo je i u Ciboni. Prošle godine priključio se starom jatu u juniorima koji su uvjerljivo izborili prvu ligu, a zatim i finalnu završnicu prvenstva Hrvatske.

-Ugovor s Velikom Goricom sam potpisao na dvije godine. Očekujem kvalitetne treninge i ozbiljan rad kako kroz pripreme tako i kroz sezonu. Tu sam da se trudim, čekam svoju priliku i dam sve od sebe za ekipu- riječi su Nikole Ivanetića, mladog krila Gorice.

Frano Miloloža jedno vrijeme je boravio u Cedeviti, a prošle sezone pokazao se kao vrlo precizan šuter u juniorskim uspjesima.

-Ponosan sam i sretan što sam priključen seniorskoj momčadi Velike Gorice. Na meni je da što više radim na sebi i da se pokažem u što boljem izdanju. Nadam se da ću svojim trudom, radom i zalaganjem opravdati dobivenu priliku- smatra Miloloža, mladi bek Bikova.

Stipe Sokol već je prošle sezone imao minutažu među seniorima Gorice igrajući čak i u doigravanju protiv Zadra.

-Potpis za ovakvu ekipu je ono što sam prije godinu dana mogao samo sanjati. To je vrh hrvatske košarke. Uzbuđen sam radi suradnje s Velikom Goricom u sljedeće dvije godine te igrom s vrhunskim igračima kakvi se nalaze u našoj ekipi. Nadam se da možemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh, ulazak među 4 najbolje ekipe u Hrvatskoj- mišljenja je Sokol, mladi centar Goričana.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija