Kineziološkom fakultetu 800 tisuća eura za dva projekta

Kineziološki fakultet iz Zagreba niže uspjeh za uspjehom. Europska komisija odobrila je čak 800 tisuća eura za dva projekta KIF-a kojima će se itekako podići izvrsnost na jednom od najpopularnijih hrvatskih fakulteta. Ovim velikim korakom Europska unija još jednom je iskazala povjerenje hrvatskom Kineziološkom fakultetu i njegovim vrhunskim projektima u području kineziologije.

Projekt „WE CARE – With Establishment of national Care and development centers we support elite Athletes in balancing their sports and education/employment REsults“ pod vodstvom Cvite Gregov, teži osnivanju Nacionalnog centra za brigu i razvoj sportaša na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu koji će pružati stručnu podršku mladim talentiranim sportašima u balansiranju školovanja i bavljenja sportom na vrhunskoj razini. Poseban naglasak stavljen je na prevenciju ozljeda, a u realizaciji projekta na čijem je čelu KIF, sudjelovat će još devet partnerskih institucija iz SAD-a, Norveške, Španjolske, Islanda, Srbije, Slovenije te Hrvatske.

„Projekt ScforH – Creating Mechanisms for Continuous Implementation of the Sports Club for Health Guidelines in the European Union“ promovira sport i zdravstveno – usmjerene tjelesne aktivnosti u Europskoj uniji putem poticanja implementacije programa za unapređenje zdravlja u sportskim klubovima i sportskim savezima. Aktivnosti planirane ovim projektom dio su široko poznatog i uspješnog europskog pokreta „Sports Club for Health“. U projektnom timu radit će 24 osobe kao predstavnici 18 institucija iz 13 zemalja, a odvijat će se pod vodstvom Danijela Jurakića.

Protekla godina bila je jedna od najznačajnijih za Kineziološki fakultet. Uz visoki plasman među prva tri najpoželjnija hrvatska fakulteta, brojne velike projekte i događanja, KIF je obilježio 60 godina uspješnog rada i postojanja kao jedne od naših najutjecajnijih znanstvenih ustanova.