Kerempuhova predstava “Maratonci trče počasni krug” od subote dostupna online

Legendarnu dramu Dušana Kovačevića "Maratonci trče počasni krug", 2015. godine na scenu Kerempuha postavila je Iva Milošević

Predstava Satiričkog kazališta Kerempuh “Maratonci trče počasni krug”, koju je po slavnom predlošku Dušana Kovačevića u tome teatru postavila Iva Milošević, bit će od subote, 16. svibnja, dostupna na Kerempuhovu YouTube kanalu.

Kako se ističe u najavi, u drugoj rundi online prikazivanja svojih uspješnica, Satiričko kazalište Kerempuh gledateljima će ponuditi tri kultne predstave iz svoje arhive koje su svojedobno postigle iznimnu popularnost te godinama oduševljavale publiku u prepunim dvoranama.

Ciklus će u subotu, 16. svibnja na službenom YouTube kanalu Kerempuha i portalu Jutarnjeg lista otvoriti legendarna drama Dušana Kovačevića “Maratonci trče počasni krug”, koju je 2015. godine na scenu Kerempuha postavila Iva Milošević.

-Već pri samom spomenu naslova ove proslavljene komedije javljaju se brojne asocijacije i u sjećanje nam naviru slike, glumci i citati iz jednog od najgledanijih filmova ovih prostora. Topalovići, pogrebno poduzeće, likovi stari 150 godina, čitanje oporuke i mnogi slični motivi pronašli su svoje mjesto u općoj kulturnoj svijesti našeg vremena- stoji u najavi.

Ciklus se 23. svibnja nastavlja predstavom “Ne igraj na Engleze” Vladimira Đurđevića u režiji Vinka Brešana i Željke Udovičić Pleština, a od 30. svibnja na rasporedu je predstava “Čudo u Poskokovoj Dragi” Ante Tomića u režiji Krešimira Dolenčića.