KBC Zagreb završio projekt uređenja i opremanja dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija

Projekt, koji je započeo 2017., obuhvatio je 17 klinika i kliničkih zavoda, pri čemu su 42 milijuna uložena u novu opremu, a 6 milijuna u adaptaciju i uređenje prostora

Davor Puklavec/PIXSELL

U KBC-u Zagreb obilježen je završetak projekta uređenja i opremanja dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija, koji je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u vrijednosti od 51 milijun kuna. Projekt, koji je započeo 2017., obuhvatio je 17 klinika i kliničkih zavoda, pri čemu su 42 milijuna uložena u novu opremu, a 6 milijuna u adaptaciju i uređenje prostora.

Završnom skupu nazočili su ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić te ministar zdravstva Vili Beroš koji je naglasio kako novi kapaciteti predstavljaju novu kvalitetu i iskorak u liječenju, što će poboljšati pružanje zdravstvene zaštite primjenom suvremenih metoda liječenja te najavio i ulaganje u izgradnju treće faze razvoja KBC-a.

S druge strane, ministar Marko Pavić podsjetio je kako je za mandata aktualne Vlade u zdravstvo putem EU fondova investirano 1,7 milijardi eura, kao i da će 120 od 200 milijuna dolara kredita od Svjetske banke biti usmjereno na obnovu zdravstva u Zagrebu nakon potresa.