KAZALIŠTE SA SRCEM: Zagrebački HNK pokrenuo humanitarnu akciju za bolnicu u Petrinji

Akcija kreće 1. ožujka, a završava na dan predstave "Revizor" 25. ožujka

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu pokrenulo je humanitarnu akciju “Kazalište sa srcem” u kojoj sudjeluje 20 poznatih osoba iz različitih sfera hrvatskog kulturnog i društvenog života kako bi se prikupila sredstva za pomoć Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Petrinja.

– Hrvatsko narodno kazalište nije samo kazalište, već i centar kulturnog života u ovome gradu i šire. Ono ima i jednu iznimno važnu društvenu funkciju da pomaže ne samo našim gledateljima u ovim traumatičnim vremenima da nekako preživimo, nego i ljudima kojima je život ugrožen, a to su prije svega stanovnici Petrinje i okolice, rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

U akciji sudjeluje 20 osoba iz različitih sfera hrvatskog javnog života, među kojima su Gabi Novak, Tereza Kesovija, Zoran Šprajc, Ana Begić Tahiri, Nina Violić i Boris Jokić. Partner akcije je Hrvatska lutrija, koja je zakupila lože HNK-a Zagreb za predstavu “Revizor” 25. ožujka, kada će s “društvenim celebritijima” u njima moći sjediti i predstavu zajednički pogledati 20 ljudi koji na licitaciji koja će se odvijati preko Facebooka HNK-a Zagreb dati najveću ponudu.

Akcija kreće 1. ožujka, a završava na dan predstave 25. ožujka, a cijeli iznos tako prikupljenih sredstava bit će namjenski potrošen za popravak bronhoskopa i EKG-a Specijalne bolnice za kronične bolesti Petrinja, koji su nastradali u potresu.