KARMELA VUKOV-COLIĆ, direktorica TZ Dugo Selo: Svi su dobro došli na Stara jela z Dugog Sela

Tradicionalna, gastronomsko-kulturno-zabavna manifestacija ove će se godine, pod motom „Gdje tradicija dotiče suvremenost“, ponovno održati u centru grada, u Kolodvorskoj ulici 17. i 18. rujna
DSC_6021

Tradicionalna dugoselska manifestacija “Stara jela z Dugog Sela” održat će se 17. i 18 . rujna u centru grada, u Kolodvorskoj ulici. Pripreme za manifestaciju su započele, a početkom tjedna objavljen je i javni poziv za sudjelovanjem na manifestaciji.

-Udruge punom parom smišljaju što će pripremiti. Ove godine u manifestaciju su se uključili i naši ugostitelji, tako da će i oni pripomoći u samoj pripremi. Ovogodišnja Stara jela z Dugog Sela, idu pod podnaslovom “Gdje tradicija dotiče suvremenost”, tako da ćemo neke tradicionalne recepte prikazati u malo modernijem ruhu- govori nam direktorica Turističke zajednice Dugo Selo Karmela Vukov-Colić te otkriva kako sve posjetitelje očekuje obilje domaće tradicijske hrane, mnoštvo kulinarskih radionica koje će voditi istinski kulinarski znalci, Kotlovina show – natjecanje u spremanju najbolje kotlovine i Guska za primjer – natjecanje u pripremi najukusnijeg martinskog menija, predstavljanje obrtnika i OPG-ova dugoselskog kraja, tradicijske igre i brojni zabavni sadržaji za djecu, kao i nagradne igre za posjetitelje.

-Prisjećajući se dugoselske industrijske tradicije, otvorit ćemo izložbu posvećenu Tvornici emajliranog posuđa Gorica, a svi posjetitelji će hranu moći kušati iz jedinstvenog, za ovu manifestaciju posebno izrađenog bakinog emajliranog tanjura, svojevrsnog suvenira manifestacije- kaže nam Vukov-Colić.

U zabavnom dijelu programa nastupit će dugoselske skupine, a svi će se moći nasmijati i uz predstavu „Beba“ Kerekeš teatra, ali i uživati na koncertima Latina i Gazda.

Događanja
Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Zagrebačka županija