Razgovor s povodom

KARMELA VUKOV COLIĆ, direktorica TZ Dugo Selo: Grad Dugo Selo postaje grad u koji se dolazi

O turističkoj godini u Dugom Selu porazgovarali smo s direktoricom Turističke zajednice, Karmelom Vukov Colić
Dubrovnik: Karmela Vukov Colić prezentirala talijanske kulinarske delicije Grgo Jelavic/PIXSELL

Kad se osvrnemo na godinu koja je za nama možemo biti itekako zadovoljni jer Grad Dugo Selo nije više grad kraj kojeg se prolazi i kroz koji se prolazi, već sve više postaje grad u koji se dolazi, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Dugog Sela, Karmela Vukov Colić.

Ističe da o tome svjedoče dugoselske najposjećenije manifestacije, “Stara jela z Dugoga Sela”.

-To je manifestacije koju smo naslijedili, ali od male lokalne, manifestacije ostalo je samo ime. Potpuno smo je rebrendirali, dodali nove sadržaje i to je urodilo plodom. Svakog dana ove manifestacije po deset tisuća ljudi posjetilo je Dugo Selo- kaže Vukov Colić.

Dodaje da nikad posjećeniji nije bio ni Dan grada te kako je sve posjećenija manifestacija i dugoselski fašnik koji je također ove godine dobio novo ruho otkako je u rukama Turističke zajednice.

-Kao i Uskrs kod Draškovića kojim želimo potaknuti baštinu Draškovića i naravno ljetni Martin koji se nastavlja na baštinu templara- nabraja neke od turističkih manifestacija direktorica Turističke zajednice.

-Ono što je još zanimljivo je to da smo postigli i veću vidljivost Grada Dugog Sela u smislu izlaska našeg turističkog filma “Tu ste k’o doma”, koji je ujedno i naš slogan na svjetskim festivalima. Neki su urodili plodom, pa smo dobili nagradu Calcutta International Film Festivala gdje je film nagrađen u kategoriji Travel filma i Međunarodnom festivalu turističkog filma Zagreb Tour Film Festival, što nam je izuzetno drago- kaže Karmela Vukov Colić.

Napominje da je Turistička zajednica ove godine ostvarila i nekoliko dobrih suradnji, prije svega s KUD-om Preporod.

-U projektu Dugoselski spomenar, kojeg je prepoznala i Hrvatska turistička zajednica. To je projekt očuvanja nematerijalne baštine koji je izrodio dugoselski suvenir, naš dugoselski kišobran i s Biciklističkim klubom Dugo Selo, radimo dugoročni projekt, revitalizacije rijeke Zeline- kaže.

-U svakom pogledu jedna lijepa godina je za nama, hvala svima koji su bili njen dio i koji su pridonijeli da Turistička zajednica Dugog Sela se može pohvaliti ovako dobrim rezultatima. Nadamo se još boljim i većim rezultatima dogodine- rekla je za kraj direktorica Turističke zajednice Grada Dugog Sela, Karmela Vukov Colić.

Dugo Selo
Intervju