Karate klub Velika Gorica ima četiri putnika na Europsko prvenstvo

Proteklog vikenda u Rijeci je održano karate prvenstvo Hrvatske u borbama za uzrast kadeta, juniora i mlađih seniora. Iza Karate kluba Velika Gorica itekako je uspješan nastup, jer osvojeno je šest odličja, no važniji je ipak podatak kako gorički klub u svojim redovima ima četiri putnika na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Danskoj.

Uz osvajače zlatnih odličja i nove prvake Hrvatske Dominika Kučana, Petra Oreškovića i Igora Vrban, put Danske još ranije je osigurala Ines Grdenić koja je na ovom prvenstvu osvojila brončano odličje.

-Možemo reći da su ovo vrhunski rezultati naših boraca kojima se može pohvaliti jako mali broj klubova u Hrvatskoj. Mi smo jako ponosni što su svi ovi rezultati proizvod naše karate škole u Velikoj Gorici, jer svi ovi natjecatelji upravo ovdje su napravili svoje prve karate korake. Sa sigurnošću možemo reći da slični rezultati uskoro slijede i od naše mlađe natjecateljske grupe koja se jako brzo diže kvalitetom- kazao je trener goričkih karatista Goran Živković.

Odličja na ovom prvenstvu osvojili su još Mia Mijović koja je bila srebrna, te Kristijan Obrazović kojem je pripala medalja srebrnog sjaja.