Karate klub Mladost ugostio više od 500 karatista

Tradicija je nastavljena. Po 32. puta u organizaciji Hrvatskog karate saveza, Karate kluba Mladost, Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada u Sportskoj dvorani Žeravinec, održan je međunarodni karate kup Mladosti.

-Izuzetno mi je zadovoljstvo da naš grad može ugostiti ovoliko mladih ljudi i uvažene goste. Već se godinama trudimo i ulažemo značajna sredstva u sportsku infrastrukturu u želji da se Ivanić-Grad prezentira kao grad sporta- rekao je na otvorenju gradonačelnik Javor Bojan Leš, zahvalivši se organizatorima, gostima, sponzorima i roditeljima na trudu i radu koji ulažu u ovaj sport, dok je djeci poželio dobre rezultate i ostvarenje njihovih želja.

Predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek istaknuo je kako Savez ove godine slavi 50 godina rada i postojanja, pa je ova manifestacija izniman uvod u 2020. godinu, kroz koju će se obilježiti dosadašnji uspjesi i predstaviti planovi za budućnost. Uz njih svečanom otvorenju nazočili su i veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Anvar Azimov te zamjenik veleposlanice i savjetnik pri Veleposlanstvu Japana u Republici Hrvatskoj Kazuma Miyazaki, koji je kazao kako je karate vrlo važan dio japanske tradicije.

Inače, na 32. Kupu nastupilo je 525 natjecatelja iz 50 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije, a najuspješniji među njima bio je zagrebački IPON sa 16 osvojenih odličja. Drugo mjesto pripalo je sisačkog Tigru, a treće Karate klubu Globus iz Čakovca.