KAPETAN OSTAJE U CIBONI: Roko Prkačin produžio ugovor do 2024. godine

Prkačin je najmlađi kapetan u Ciboninoj povijesti i jedan je od najtalentiranijih europskih igrača u svom godištu
roko prkačin Luka Stanzl/PIXSELL

Kapetan Cibone i jedan od najdarovitijih mladih europskih košarkaša 18-godišnji Roko Prkačin sa svojim je matičnim klubom potpisao ugovor do ljeta 2024., objavio je zagrebački klub.

– Formalizirali smo nešto što nije bilo upitno. Sretni smo što je Roko tu. Cibona će mu kao i svim ostalim mladim igračima pružiti sve što je potrebno za njegov daljnji razvoj. Uvjereni smo da će uz novog trenera dići razinu svoje igre i da će mu to biti dovoljno da u budućnosti završi tamo gdje mu je mjesto, a to je NBA liga, izjavio je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Prkačin je najmlađi kapetan u Ciboninoj povijesti i jedan je od najtalentiranijih europskih igrača u svom godištu. Bio je najbolji igrač Europskog prvenstva do 16 godina u Novom Sadu na kojem je Hrvatska 2018. osvojila zlatnu medalju.

– Sretni smo što je dijete našeg omladinskog pogona izraslo u ovakvog igrača i što slijedi svoj put na pravi način. Cibona je sredina u kojoj se on najbolje osjeća i pruža mu sve potrebno za njegov daljnji razvoj, zadovoljno je ustvrdio sportski direktor Cibone Marin Rozić.

– O ovome sanjam otkako sam počeo trenirati košarku. Cibona je moj klub kojeg mogu nazvati domom. Drago mi je da sam potpisao i iz razloga što mi je to znak da me ovdje ljudi cijene i da me žele ovdje. Moramo još bolje i još jače kako bismo vratili Cibonu tamo gdje je bila, izjavio je Roko Prkačin nakon potpisa svog prvog seniorskog ugovora.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport