Samo dodajte žlicu ovog sastojka

Kako pirjati luk širenja bez neugodnog mirisa?

Profesionalni kuhari otkrivaju dugo čuvanu tajnu

pexels-bluerhinomedia-2890387

Zbog mirisa koji se oslobađa tijekom dinstanja, priprema jela koja sadrže luk nije uvijek omiljena. Tijekom dinstanja dominira miris luka, koji se može proširiti po cijeloj kući, te uvući u kosu i odjeću. Ipak, postoji način na koji se taj neugodan miris može izbjeći, piše Krstarica.

Glavni saveznik u borbi protiv intenzivnog mirisa luka je soda bikarbona. Nakon sjeckanja crvenog luka, potrebno ga je staviti u tavu s ugrijanim uljem i dodati jednu malu žličicu sode bikarbone. Ako se radi o većoj količini luka, više od pola kilograma, potrebno je dodati jednu žlicu sode. Luk zatim dinstati kao i inače.

Dobra je vijest da će se luk zgusnuti, što ga čini lakšim za probavu. Također, može se izbjeći korištenje zaprške, jer će soda bikarbona lijepo zgusnuti luk i postići isti učinak kao zaprška, prenosi N1.

Gastro
Hrvatska