KADETKINJE TKD VELIKA GORICA TREĆE U HRVATSKOJ – Ema Kučiš državna prvakinja

Taekwondo Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje održano je za vikend u Splitu uz sudjelovanje 218 natjecatelja iz 57 klubova. Taekwondo klub Velika Gorica na ovom je Prvenstvu nastupio s osam kadetkinja koje su osvojile jedno zlatno, srebrno i brončano odličje, što im je u konačnici donijelo odlično treće mjesto u poretku svih klubova.

Najuspješnija među njima bila je Ema Kučiš koja se okitila zlatnim odličjem. Na putu do državne prvakinje Kučiševa je doslovno „pomela“ sve svoje protivnice. Nešto manje uspješna bila je Sara Habijančić, koja je osvojila srebrnu medalju, dok se brončanim odličjem okitila Sara Anđelić.

-Osvajanjem trećeg mjesta potvrđujemo kvalitetu da se i dalje nalazimo u samom vrhu hrvatskog taekwondoa. u sedam godina koliko se uspješno natječemo ovo nam je šesti ekipni državni plasman među tri najbolje ekipe u Hrvatskoj- s ponosom će trener Igor Matić.

Ovo je bio ujedno i posljednji turnir za prvi dio sezone, koji je za TKD Velika Gorica bio iznimno uspješan, jer uz brojne turnirske uspjehe, Sara Anđelić i Sara Habijančić izborile su nastup na Europskom kadetskom prvenstvu, koje će se početkom listopada održati u Španjolskoj.