Kadeti Hrvatske košarkaški prvaci Europe

Kadetska košarkaška reprezentacija Hrvatske sinoć se u Novom Sadu okitila europskim naslovom nakon pobjede nad Španjolskom koju su svladali sa 71:70. Uz MVP-a prvenstva Roka Prkačina, koji je i odlučio finalnu utakmicu, dio zlatne reprezentacije su i Filip Paponja, Dominik Rašić, Ivan Perasović, Hrvoje Majcunić, Boris Tišma, Duje Brala, Matej Bošnjak, Lukša Buljević, Ante Perkušić, Mario Krešić i Tomislav Ivišić.

Zlatni kadeti predvođeni izbornikom Milan Karakašom, danas su se vratili u Zagreb, gdje je tom prilikom u Hotelu Panorama održana i press konferencija.

-Iznimno sam ugodno iznenađen odjekom koji je ovaj rezultat izazvao. Ja se mogu samo nadati da će momci ovo shvatiti kao dodatni poticaj i motivaciju za rad, jer moraju shvatiti da ono što tek dolazi da je za njih najbitnije. Potencijal ovih momaka je iznimno visok, ali bez rada neće doći ni blizu onoga što bi mogli- rekao je izbornik zlatne reprezentacije Milan Karakaš.

Na velikom uspjehu igračima i stručnom stožeru čestitao je i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković, te predsjednik Stručnog savjeta Dino Rađa.

-Znali smo da moramo krenuti od najmlađih, da u njima odgajamo ljubav prema reprezentaciji te da im se da sva moguća podrška- rekao je između ostaloga Dino Rađa.

Hrvatska
Sport