Reprezentacija u Grčkoj odradili prvi trening

Josip Sesar uoči početka Olimpijskog kvalifikacijskog turnira: Ne smijemo im dozvoliti da budu u komfornoj zoni!

Hrvatski košarkaši u utorak u 20 sati utakmicom protiv Slovenije otvaraju olimpijske kvalifikacije
Opatija: Košarkaška utakmica Hrvatska – Brazil Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon podužeg puta radi tehničkog kvara na avionu, reprezentacija je u Grčkoj i odradila je prvi trening. Kao što je svima poznato, Hrvatska nastupa na olimpijskom turniru u Grčkoj u skupini A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika.

-Nakon dugog puta i peripetija, umor je prisutan, no momci su odradili jedan trening, a danas slijedi i drugi. Što se tiče zdravstvenog biltena, sve je u redu, svi su spremni i jedva čekamo početak- javio je hrvatski izbornik Josip Sesar, čije izabranike sutra od 18 sati čeka utakmica protiv Slovenije.

-Dončić će vjerojatno svoje odigrati, a na nama je pokušati mu spustiti postotak uspješnosti šuta. Ključ će biti u timskoj obrani kada ne smijemo dozvoliti Prepeliču koji je sjajan šuter da se razigra. Ne smijemo dozvoliti da oni rade ono što žele, ne smijemo im dozvoliti da budu u komfornoj zoni. Pripremili smo neke taktičke varijante i detalje obrane i alternativne obrane, još ćemo dodatno napraviti video analizu njihovih dosadašnjih susreta i, nadam se, spremni dočekati utakmicu- poručio je Sesar.

Hrvatska
Sport