Izbornik prokomentirao ždrijeb olimpijskih kvalifikacija

JOSIP SESAR, izbornik košarkaške reprezentacije: Sve momčadi su jake, no mi imamo neke svoje adute

Hrvatskoj će od 2. do 7. srpnja u Pireju suparnici domaćin Grčka, Slovenija, Novi Zeland, Dominikanska Republika i Egipat
Zagreb: Hrvatski košarkaši odradili trening uoči odlaska na Olimpijski pretkvalifikacijski turnir Igor Soban/PIXSELL

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Josip Sesar izjavio je kako je skupina u kojoj će Hrvatska početkom srpnja sljedeće godine igrati na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre zahtjevna, a u favorite je ubrojio domaćina Grčku i Sloveniju.

Hrvatskoj će od 2. do 7. srpnja u Pireju suparnici domaćin Grčka, Slovenija, Novi Zeland, Dominikanska Republika i Egipat. Hrvatska će u prvoj fazi natjecanja biti u skupini A sa Slovenijom i Novim Zelandom, dok će Grčka, Egipat i Dominikanska Republika igrati u skupini B. Po dvije prvoplasirane reprezentacije iz tih skupina plasirat će se u polufinale, a pobjednici polufinala će se sastati u dvoboju koji će iznjedriti putnika na OI.

-Skupina je zahtjevna, sve momčadi su jake. Slovenija i Grčka sa svojim superstarovima su nam definitivno prvi konkurenti za osvajanje turnira- kazao je Sesar te dodao;

-Mi smo ovo ljeto odigrali na visokoj razini i imamo neke svoje adute. Već samim plasmanom na olimpijski kvalifikacijski turnir smo napravili velik posao, a sad nas čeka pripremni period za sljedeću stepenicu. Nadam se da će svi biti zdravi i na dispoziciji, da ćemo odigrati dobre prijateljske utakmice i da ćemo se pripremiti najbolje što možemo i otići spremni u Grčku.

Hrvatska
Sport