Josip Petković Fajnik: Ne smijemo se predati i klonuti duhom, hrabro i vrijedno trebamo nastaviti dalje

Ne smijemo se predati i klonuti duhom, već hrabro i vrijedno moramo nastaviti dalje. Samo složno, predano, strpljivo i pošteno trebamo raditi, jer samo tako će rezultati toga rada i truda doći na vidjelo, poručio je načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik

U Krašiću je danas proslavljen spomendan rođenja blaženog Alojzija Stepinca, uz čiji se datum rođenja slavi i Dan Općine. Nažalost, veliko slavlje ove je godine izostalo, kao i kulturno-zabavno–sportska manifestacija Dani krašićkog kraja. Usprkos svemu, načelnik Josip Petković Fajnik, imao se čime pohvaliti u narednih 365 dana, bez obzira na svima već poznatu situaciju u posljednja dva mjeseca.

-U posljednja dva mjeseca manje se toga moglo realizirati, jer smo morali zaustaviti natječaje i javne nabave, kao i sve druge planirane troškove. No, nadam se kako će se stanje uskoro normalizirati i da ćemo ono što je u ta dva mjeseca bilo usporeno ili propušteno uspjeti sustići, jer planova zaista imamo puno- kazao nam je načelnik koji se pohvalio i nizom realiziranih projekata u jednogodišnjem razdoblju iza nas.

-U cestovnu infrastrukturu uloženo je tri milijuna kuna, pri čemu je uređeno novih pet kilometara prometnica, a sanirano je i jedno veliko klizište. Očekujem da će se vrlo brzo izdati građevinske dozvole za desetak kilometara vodovodnih priključaka. Ne smijem zaboraviti na uređenje parkirališta, koje smo lani izrealizirali, zbog sve većih dolazaka hodočasnika, kojih je lani bilo više od 50 tisuća. Uređivali smo naša groblja i mrtvačnice, a nismo zaboravili niti na vatrogasce, koji su nam uvijek na raspolaganju- o većim projektima će načelnik Josip Petković Fajnik.

Općina Krašić za vatrogastvo je izdvojila više od 800 tisuća kuna, a tim su sredstvima između ostaloga nabavljeno novije navalno vozilo za DVD Pribić, koji ove godine slavio 100-ti rođendan, dok je za DVD Krašić nabavljeno kombi vozilo. Između ostaloga na domu u Pribiću uređeno je krovište, a nedavno je završila i sanacija doma DVD-a Krašić. Također, nedavno je završeno i uređenje Malog trga u Krašiću, kao i u Pribiću, gdje je povodom 100-tog rođendana kardinala Franje Kuharića otkriven spomenik te uređen trg na ponos svih mještana općine.

-I Alojzije Stepinac, kao i Franjo Kuharić mnogo toga su dali za svoj vjernički narod. Kad bi takvih ljudi bilo više, svima nam bi bilo još lakše živjeti i probijati se u ovim teškim vremenima. Upravo zbog toga, ne smijemo se predati i klonuti duhom, već hrabro i vrijedno moramo nastaviti dalje. Samo složno, predano, strpljivo i pošteno trebamo raditi, jer samo tako će rezultati toga rada i truda doći na vidjelo- zaključio je načelnik Općine Krašić.