Jelena Pavičić Vukičević: Neću se kandidirati za gradonačelnicu

Dosadašnja zamjenica gradonačelnika i njegova dugogodišnja suradnica rekla je za RTL da je svoju političku karijeru vezala uz karijeru Milana Bandića, te ne razmišlja o tome da ona bude kandidatkinja na izborima

Josip Regovic/PIXSELL

Jelena Pavičić Vukičević, koja nakon smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića obnaša tu dužnost do kraja redovnog mandata, rekla je u nedjelju se neće kandidirati na predstojećim lokalnim izborima.

Dosadašnja zamjenica gradonačelnika i njegova dugogodišnja suradnica rekla je za RTL da je svoju političku karijeru vezala uz karijeru Milana Bandića, te ne razmišlja o tome da ona bude kandidatkinja na izborima. Dodala je i da dosad nije bilo prilike za razgovor o tome kome će dati svoju potporu na izborima.

-Na nama je da najbolje organiziramo komemoraciju i sam sprovod, da se oprostimo od prvog čovjeka grada u proteklih 21 godinu, a nakon toga će sasvim sigurno biti dovoljno vremena za razgovore o novim potezima- ustvrdila je.

-Imam osjećaj da mi se u proteklom danu pred očima izvrtio cijeli život, sjećam se svih naših kampanja, uspjeha i nekih poraza, 24 godina zajedničkog rada- rekla je.

Po njezinim riječima, nije mogla zamisliti da će se ovo dogoditi jer je Bandić bio redovit na zdravstvenim kontrolama, no, s druge strane, znali su i da mu je zdravlje ugroženo zbog mnogih bolesti od kojih pobolijevao proteklih godina.

Izvijestila je kako je današnji dan s kolegama provela u organizaciji komemoracije i sprovoda te se nisu posvećivali temama koje očekuju Zagreb u iduća tri mjeseca, no, vjeruje da će s time početi već u ponedjeljak.

-Posla ima jako puno, velika smo i dobro organizirana Gradska uprava, s 27 gradskih upravnih tijela, zavoda i službi. Naša misija je nastaviti tamo gdje je Milan Bandić stao, mislim da mu to dugujemo, da to dugujemo našem gradu i sugrađanima- dodala je.

Pavičić Vukičević kaže da im je cilj sve one usluge, funkcije i službe – koje čine život u Gradu Zagrebu ugodnim – ojačati i omogućiti svima koji imaju pravo na socijalnu skrb da nesmetano mogu i dalje konzumirati te usluge.

-U prvom razgovoru došli smo do zaključka da nam je za činiti sve one aktivnosti koje bi činili kao da je gradonačelnik s nama- rekla je Pavičić-Vukičević.

Zagrepčanima je poručila da “ne trebaju osjećati nesigurnost koju možda osjećaju”.

-Mi smo doista danas svi ovdje, svih nas 2600, trgovačka društva, ustanove, svi smo posvećeni tom cilju da se naš grad i dalje normalno razvija i funkcionira. Mi to dugujemo gradonačelniku i duboko sam uvjerena da ni ovog puta nećemo na bilo koji način ugroziti tu našu misiju- zaključila je.

Sprovod Milana Bandića održat će se u srijedu u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj, na kojemu su, izvijestila je Pavičić-Vukičević, u dogovoru s obitelji odabrali lijepo i prikladno mjesto za funkciju i veličinu osobe. Na pitanje novinara odgovorila je da to mjesto neće biti u Aleji velikana.