Ključni sastojak daje poseban okus

Jednostavan trik koji će dodatno poboljšati okus salate od kupusa

Ovaj trik koriste mnogi restorani jer daje specifičan okus koji se teško zaboravlja
white-cabbage-1393859_1280

Salata od kupusa je izvrstan prilog koji se lako priprema, a uz ovaj jednostavan trik, možete dodatno poboljšati njen okus. Za pripremu salate od kupusa potrebna vam je sol, ulje, ocat, a ključni sastojak koji daje poseban okus salati je mala količina – šećera.

Kupus prvo izribajte ili isjeckajte, zatim dodajte ulje i ocat, a potom ga dobro izgnječite rukama. Ostavite ga nekoliko minuta da odstoji, a zatim dodajte malo soli i šećera. Ovaj trik koriste mnogi restorani jer daje specifičan okus koji se teško zaboravlja.

Za dodatne zdravstvene benefite, možete eksperimentirati s raznim vrstama kupusa, kao što su crveni kupus ili kelj, koji su još bogatiji vitaminima i vlaknima. Također, savjetuje se dodavanje drugih vrsta povrća poput mrkve, paprike ili krastavaca kako bi salata bila još nutritivnija i ukusnija, prenosi N1.

Redovno konzumiranje kupusa, također može pomoći onima koji žele izgubiti težinu. Osim toga, kupus je odličan za zaštitu vida jer može pomoći u prevenciji katarakte i degeneracije makule čime smanjuje rizik od oštećenja vida.

Gastro
Hrvatska