JEDNOGLASNI VIJEĆNICI: Proračun Brckovljana za sljedeću godinu 29,2 milijuna kuna

Načelnik Tihomir Đuras istaknuo je kako se nastavljaju ulaganja u izgradnju komunalne infrastrutkure, posebno one u gospodarskim zonama tako da je za ovu namjenu predviđeno više od 5 milijuna kuna
120276873_133936491760086_8986339300419764568_n

Vijeće Općine Brckovljani, na sjednici održanoj u Domu kulture August Cesaarec u Brckovljanima jednoglasnom je odlukom donijelo proračun Općine za 2021. godinu, u iznosu 29,2 milijuna kuna.

Šefica općinske službe za financije Mirjana Dokuš pojasnila je kako je visina proračuna za sljedeću godinu, na razini prvobitnog plana ovogodišnjeg proračuna, a slično je planirana i struktura prihoda, među kojima su i prihodi od prodaje općinskog zemljišta u iznosu 8,7 milijuna kuna.

U rashodovnom pak dijelu proračuna, ističe načelnik Tihomir Đuras, nastavljaju se ulaganja u izgradnju komunalne infrastrutkure, posebno one u gospodarskim zonama tako da je za ovu namjenu predviđeno više od 5 milijuna kuna. S obzirom da je Općina ishodila građevinsku dozvolu, u sljedećoj godini trebala bi krenuti i izgradnja dječjeg vrtića ispod osnovne škole u Božjakovini, a krenut će se i s projektiranjem parka na istoj površini. Đuras značajnim ističe i kretanje u projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora u poslovnoj zoni, a posebno osiguravanje sredstava i uvjeta za početak rada produljenog boravka za djecu u OŠ Stjepan Radić Božjakovina, koji bi trebao startati s početkom sljedeće školske godine. Značajna ulaganja, u iznosu 2,5 milijuna kuna, predviđena su za rekonstrukciju, nedavno kupljene, općinske zgrade u koju bi se uskoro trebala preseliti i općinska uprava.

Vijeće je prihvatilo i paket pratećih planova izgradnje i održavanja koji se donose uz proračun, a uravnotežilo je i ovogodišnje planove. Zbog nemogućnosti realiziranja svih planiranih investicija, Plan izgradnje za ovu godinu umanjen je za 500.000 kuna, dok je Plan održavanje povećan radi nabave kontejnera na groblju, izgradnje zelenih otoka te povećanog ulaganja u javnu rasvjetu.

 

Brckovljani
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija