Javor Bojan Leš: Proračun se dobro puni

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Ivanić-Grada, većinom glasova donesen je rebalans gradskog proračuna. Do njega je došlo prvenstveno zbog kreditnog zaduženja Grada u iznosu od 6 milijuna kuna za dovršetak izgradnje Poduzetničkog inkubatora, što će se vratiti povratkom sredstava iz europskih fondova.

-Radi se o rebalansu tehničke namjere. Kako ćemo novce za poduzetnički inkubator dobiti po završetku radova, koji se planiraju do sredine prosinca, a novci će nam stići tijekom travnja i svibnja. Kako je do tada potrebno uplatiti nešto više od 4 milijuna kuna, iz tog razloga odlučili smo se na ovo kratkoročno zaduženje kako bismo podmirili izvođaču radova kompletnu investiciju- rekao nam je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Kredit će se zatvoriti onog trenutka kada novci iz europskih fondova, sjednu na gradski račun.

-U proračunu to za sada nije tako predviđeno, nužno je napraviti promjene i donijeti te odluke- zaključio je gradonačelnik koji je zadovoljan načinom na koji se puni proračun

-Proračun se dobro puni. Iz prvih šest mjeseci vidljivo je kako su prihodi povećani za 14 posto u odnosu na lani. Imamo veće prihode od poreza i naftno-rudne rente- istaknuo je Leš.

Između ostaloga vijećnici su primili na znanje polugodišnje izvršenje gradskog proračuna, a usvojili su i odluku o komunalnom redu, kao i nastavak financiranja šetnice uz rijeku Lonju. Radi se o dionici od Ulice kralja Tomislava do Savske ulice u vrijednosti nešto manjoj od 2 milijuna kuna.