Javnozdravstvena akcija Zagrli za rijetke bolesti održana i u Zagrebu

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić podržala je javnozdravstvenu akciju Zagrli za rijetke bolesti koju je, na Cvjetnom trgu, u povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti, organizirao Hrvatski savez za rijetke bolesti. Akcija je od 2. veljače provedena u 19 hrvatskih gradova; Krapini, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Virovitici, Osijeku, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Požegi, Sisku, Gospiću, Šibeniku, Dubrovniku, Splitu, Zadru, Puli, Rijeci i Karlovcu. 

Akcijom se želi potaknuti diskusija i prikupljanje što više informacija o rijetkim bolestima od svih interesno-utjecajnih skupina kako bi se uputilo na potrebu za integriranim i multidisciplinarnim pristupom liječenju i skrbi o osobama s rijetkim bolestima.

-Sam naziv rijetke bolesti ukazuje na to s koliko se problema suočavaju oboljeli i njihove obitelji- rekla je zamjenica Majić, napomenuvši da Grad Zagreb sufinancira i podupire niz javnozdravstvenih projekata kroz rad udruga i ustanova koje doprinose unapređenju kvalitete života oboljelih od rijetkih bolesti, uključujući i rad Hrvatskog saveza za rijetke bolesti.

Zamjenica je dodala da će Grad nastojati da se uključe sve relevantne institucije i prikupe iskustva od međunarodnih institucija kako bi svi zajedno pokušali oboljelima i njihovim obiteljima stvoriti bolje uvjete za život. (zagreb.hr)

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo