Jastrebarsko proslavilo Dan grada

Povodom Dana Grada Jastrebarskog, koji se slavi 13. studenog u spomen na dan kada je jugoslavenska vojska zauvijek napustila Jasku, u Princess centru održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su prezentirana brojna jaskanska postignuća kroz proteklu godinu te dodijeljena javna priznanja istaknutim pojedincima, trgovačkim društvima i udrugama. Upravo zbog tih postignuća, ali i brojnih projekata koji su najavljeni gradonačelnik Zvonimir Novosel želi da ljudi koji trenutno vode Grad budu upamćeni kao oni koji su imali hrabrosti mijenjati ga na bolje. 

-Pripremamo i nove projekte u obnovi kulturne baštine, turističke infrastrukture, pripremamo gradnju prometnica, novog vrtića… Sljedeća godina bit će i godina reformi – gradske uprave, gradskih institucija i tvrtki, ali i godina u kojoj ćemo građanima ‘otvoriti vrata’ pametnoga grada, jer rješenja koja koristimo i za koja smo primili niz vrijednih priznanja nemaju smisla ako ih ne mogu koristiti i naši sugrađani- rekao je između ostalog gradonačelnik Novosel, koji je uz predsjednicu Gradskog vijeća, Željku Kovačić istaknutim pojedincima i udruga uručio javna priznanja.

Nagradu za životno djelo ove je godine posthumno dodijeljena Predragu Bošnjaku. DVD-u Novaki pripala je nagrada Grada, dok su Plakete uručene tvrtki PA-VIN, Desinečkim tamburašima i proslavljenom treneru Vinogradara Stjepanu Gomercu.

Među mnogobrojnim uzvanicima koji su došli čestitati Dan grada bili su potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić, zamjenica župana Nadica Žužak, predsjednik Skupštine i saborski zastupnik Mihael Zmajlović te potpredsjednik Županijske skupštine Vladimir Bregović.