Jandroković primio predstavnike Hrvatskoga lovačkog saveza

Predsjednik Hrvatskog sabora čestitao je novoizabranom vodstvu i podupro najavljene planove Hrvatskoga lovačkog saveza

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predstavnike Hrvatskoga lovačkog saveza s predsjednikom Ivicom Budorom na čelu te je čestitao novoizabranom vodstvu i podupro najavljene planove tog saveza.

Na sastanku su sudjelovali i dopredsjednici Hrvatskoga lovačkog saveza Nediljko Dujić, Mato Grgić, Nevenko Jakopović, Graciano Prekalj i Marinko Šebečić te glavni urednik „Lovačkog vjesnika“ Ivica Stanko, priopćeno je iz Hrvatskoga sabora.

Izaslanstvo Hrvatskoga lovačkog saveza izvijestilo je predsjednika Sabora o novom vodstvu. Nakon smrti najdugovječnijeg predsjednika Đure Dečaka, taj je savez preuzeo Ivica Budor. Predstavljen je dosadašnji rad i planirane aktivnosti u sljedećem razdoblju. Ciljevi su usmjereni prema promicanju lova, lovačke kulture i tradicije i hrvatskog lovstva u inozemstvu te prema očuvanju prirodnih staništa, flore i faune na području Hrvatske.

Predsjednik Jandroković čestitao je novoizabranom vodstvu i podupro najavljene planove Hrvatskoga lovačkog saveza. Istaknuo je kako je Hrvatski lovački savez, koji okuplja oko 60 tisuća lovaca, sa svojom bogatom tradicijom i mnogim aktivnostima jedna od najvažnijih neprofitnih udruga u Hrvatskoj.

Sugovornici su također razgovarali o primjeni Zakona o lovstvu i Zakona o oružju te pripadajućim podzakonskim propisima u sklopu kojih Hrvatski lovački savez djeluje i regulira područje lovnog streljaštva.

Osim predsjednika Sabora, na sastanku su bili saborski zastupnici Mladen Karlić, Tomislav Klarić, Stipan Šašlin i Mato Čičak.