Jančić, Štritof i Kralj i dalje u Mariji Gorici, Dubravici i Luki

Marica Jančić (HDZ), jedna je od najdugovječnijih hrvatskih načelnica

Marica Jančić (HDZ), jedna je od najdugovječnijih hrvatskih načelnica. Na čelu Marije Gorice odradila je punih sedam mandata, a jučer je dobila povjerenje za novi mandat.

Jančić je dobila potporu od 651 glasa svojih mještana, dok je njezina protukandidatkinja, Daniela Žnidarić (SKNL) dobila 279 glasova. HDZ s potporom od 65,32 posto ima većinu u Općinskom vijeću, u koje je ušla i lista SKNL koju je podržalo 34,67 posto birača.

Štritofu drugi mandat u Dubravici

Marin Štritof (HDZ) u Dubravici je dobio povjerenje za drugi mandat s 424 glasa, naspram 211 koliko je dobio Drago Horvat (SKNL). Lista HDZ-a vodeća je i u Općinskom vijeću s potporom od 59,58 posto, SKNL je dobila 24,60 posto glasova, a HSS 15,81 posto.

Darko Kralj uvjerljiv u Luki

Dosadašnji načelnik Luke, Darko Kralj (SKNL, HDZ) uvjerljiv je pobjednik izbora u Luki, gdje je dobio potporu od 570 glasova. Njegov protukandidat Zlatko Posavec dobio je 207 glasova. Ove dvije liste natjecale su se i za Općinsko vijeće, u kojem većinu ima HDZ sa 74,67 posto potpore, dok je lista Zlatka Posavca dobila 25,32 posto glasova.