Izložbu “Priče iz prošlosti: Putovanje u izgubljene krajolike” posjetite danas na Zrinjevcu

Koristeći najnovije vizualizacije nastale u sklopu projekta Virtualni arheološki krajolici Podunavlja, partneri iz različitih europskih zemalja predstavljaju jedinstvena arheološka nalazišta iz podunavske regije
d78d6b21d838abbf0502 Arheološki muzej Zagreb

Izložba Priče iz prošlosti: Putovanje u izgubljene krajolike predstavit će brojne znamenitosti i djelić bogate arheološke baštine zemalja okupljenih oko projekta Virtualni arheološki krajolici Podunavlja.

Kao najava izložbe od 4. do 10. travnja na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu, europski partneri projekta iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije bit će predstavljeni na solarnim postamentima.

Tako će publika imati priliku vidjeti djelić povijesti i zanimljive predmete iz različitih epoha prošlosti, a istovremeno upoznati se s jednako zadivljujućim VR zaslonima i drugim vizualizacijama koje će se moći vidjeti tijekom izložbe Priče iz prošlosti: Putovanje u izgubljene krajolike od 13. travnja do 18. svibnja u Galeriji AMZ, ulica Pavla Hatza 6, Zagreb.

Koristeći najnovije vizualizacije nastale u sklopu projekta Virtualni arheološki krajolici Podunavlja, partneri iz različitih europskih zemalja predstavljaju jedinstvena arheološka nalazišta iz podunavske regije.

Okosnicu projekta Virtualni arheološki krajolici Podunavlja predstavljaju muzeji i institucije Podunavlja, koji u namjeri približavanja baštine publici na nov i atraktivan način, u fokus stavljaju najistaknutija arheološka nalazišta i krajolike svojih regija. Uključivanjem vrhunske tehnologije virtualne stvarnosti dajemo mogućnost posjetiteljima izložbe Priče iz prošlosti: Putovanje u izgubljene krajolike da iskuse baštinu kako je izgledala nekad, ne samo u vlastitoj, već i u zemljama ostalih partnera.

Grad Zagreb
Hrvatska
Kultura