Izabrano novo vodstvo Udruge antifašističkih boraca i antifašista zaprešićkog kraja

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zaprešića i općina Brdovec, Marija Gorica, Dubravica, Pušća, Bistra, Luka i Jakovlje održala je redovnu izbornu skupštinu gdje je izabrano novo vodstvo udruge. Nakon godina u kojima su zazivali mlade snage, ovog puta je to i učinjeno pa su u predsjedništvo ušli mladi koji podržavaju antifašizam i ne zaziru od pozdrava „drugovi i drugarice“.

Upravo tako je dosadašnji predsjednik Branko Jurman pozdravio nazočne i podsjetio ih na temeljne zadaće udruge te zaključio kako je ovo zadnji čas da se udruga pomladi. Podneseno je i financijsko izvješće koje je pokazalo da samo Grad Zaprešić sa 27.000 i Općina Brdovec sa 5.000 kuna godišnje financiraju rad udruge, iako oni spomen obilježja obilaze, čiste i upale svijeće u svim općinama.

Predsjednik Saveza UABAZŽ i Grada Zagreba Petar Raić istaknuo je kako Savez djeluje iznimno teško jer financiranja putem Ministarstva branitelja gotovo da ne postoji, a predsjednik zaprešićkog SDP-a i član Udruge Denis Begić založio se za davanje priznanja starijim članovima te je izrazio nadu da bi se uskoro jedna ulica u Zaprešiću mogla nazvati po Ivi Koširu, osvjedočenom antifašisti i čovjeku koji je mnogo doprinio razvoju Zaprešića.

Novog predsjednika Udruga će izabrati na prvoj sjednici predsjedništva.