Iz virovitičke tvornice šećera ukradeno 110 tona šećera

Iz tvornice šećera u Virovitici ukradeno je 110 tona šećera, i počinjena je materijalna šteta od gotovo 400 tisuća kuna

Nel Pavletic/PIXSELL

Iz tvornice šećera u Virovitici ukradeno je 110 tona šećera, i počinjena je materijalna šteta od gotovo 400 tisuća kuna, izvijestila je virovitičko-podravska Policijska uprava.

Kako je priopćeno, virovitička policija je u ponedjeljak, 25. svibnja, zaprimila dojavu da su nepoznati počinitelji otuđili veću količinu šećera iz tvornice šećerane u Virovitici.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u razdoblju od 22. do 25. svibnja, uporabom originalnog ključa ušli u halu pakirnice i skladišta šećera, gdje su pomoću viličara izvezli 21 paletu pakiranog šećera u ambalaži od jednog kilograma. Ukradeni šećer su odvezli teretnim vozilom u nepoznatom smjeru.

Temeljem naloga županijskog suda u Bjelovaru policija je 25. svibnja u večernjim satima izvršila pretrage doma i drugih prostorija na području Virovitice 39-godišnjaka i obiteljskog domaćinstva 60-godišnjaka, kojima se koristi 39-godišnjak.

Tom prilikom je pronađeno više od 61.900 kilograma šećera pakiranih na paletama kao i teretno vozilo zagrebačkih registracija, kojim se služi 39-godišnjak. Također u prtljažnom prostoru pronađeno je 18 paleta s više od 17.800 kilograma šećera.Protiv 39-godišnjaka, koji je osumnjičen za kazneno djelo prikrivanja, slijedi podnošenje kaznene prijave.

U utorak, 26. svibnja, provedena su i kriminalistička istraživanja nad 48-godišnjakom i 52-godišnjakom, osumnjičenima za tešku krađu u tvornici šećera u Virovitici, navodi se u priopćenju PU virovitičko-podravske.