Svjetsko judo prvenstvo

Ivu Oberan jedna pobjeda dijelila od borbe za svjetsku broncu

Nastup u Abu Dhabiju završila je i druga hrvatska predstavnica - Katarina Krišto
iva oberan Marko Prpić/PIXSELL

Iva Oberan sedma je na Svjetskom prvenstvu u kategoriji do 63 kilograma, a hrvatsku judašicu u Abu Dhabiju je jedna pobjeda dijelila od borbe za broncu.

Oberan je prvo slavila nad Brazilkom Nauanom Silvom, i to “zlatnim bodom” nakon 6:42 minuta borbe. Za manje od dvije minute upisala je pobjedu protiv Alžirke Amine Belkadi, a plasman u četvrtfinale izborila je natjeravši Mongolku Gankaich Bold na tri opomene. U četvrtfinalu ju je zaustavila Nizozemka Joanne van Lieshout, koja je do pobjede došla “ipponom” na isteku osnovnog dijela borbe, dok ju je u repesažu svladala Francuskinja Clarisse Agbegnenou nakon više od tri i pol minute borbe.

Druga hrvatska predstavnica, Katarina Krišto, slavila je u prvom kolu pobjedu nad Izraelkom Inbal Shemesh na isteku treće minute borbe, ali ju je već u sljedećem kolu zaustavila Kosovarka Laura Fazliu.

Na tatami u Abu Dhabiju još će izaći šestero hrvatskih reprezentativaca – Zlatko Kumrić, Lara Cvjetko, Petrunjela Pavić, Karla Prodan te Ivana Šutalo i Helena Vuković.

Hrvatska
Sport