Održana je izborna skupština

Ivica Gajski predsjednik KUD-a Zgubidan iz Marije Gorice

Novoizabrani predsjednik KUD-a Ivica Gajski zahvalio je Općini Marija Gorica na dosadašnjoj suradnji, te je naglasio kako je na novoizabranom vodstvu da nastave dalje s podizanjem KUD-a na višu razinu
398384680_1318226925558908_8007964175020132334_n

Članovi KUD-a Zgubidan iz Marije Gorice održali su redovnu izbornu skupštinu na kojoj su izabrali novo vodstvo društva. Velikih promjena nije bilo pa je dosadašnji dopredsjednik Ivica Gajski izabran za predsjednika, u slučaju njegove spriječenosti mijenjat će ga dopredsjednica Ivana Štoos Jurišić, a tajničke poslove odrađivat će i dalje Tatjana Gajski.

Bila je ovo i prilika da se članovima i gostima ukratko predoče sve aktivnosti koje je društvo odrađivalo tijekom mandata dosadašnjeg rukovodstva. Njihov rad obilježila je pandemija korone pa su i brojne manifestacije koje su bila planirane – otkazane. Može se reći kako je tek pola mandata bilo u relativno normalnim okolnostima. Unatoč svim izazovima, kudovci su neizostavni pri održavanju bilo kakvog događanja na Mariji Gorici. Posebno se pamte nastupi dječjeg folklora na štruklijadama i smotrama dječjih folklornih skupina. Stariji članovi sudjelovali su na čvarkijadi i Harmici, košnji trave u Šenkovcu, podizanju majuša…

Broj aktivnih članova u KUD-u varira između 30 i 40, a najviše fluktuacije događa se u dječjoj folklornoj sekciji. Treba podsjetiti da je društvo obilježilo 25 godina djelovanja, a tom prilikom izdali su fotomonografiju „Marijagorički kolaž“.

-Zahvaljujem dosadašnjoj ekipi koje je vodila KUD, a novoizabranima želim da nastave još jače i još bolje. Najznačajniji cilj mora biti rad sa što više djece kako bi održali tradiciji, Osim toga iz ovog društva izašlo je puno jako dobrih glazbenika. Moramo se držati zajedno, pomagati si i tada rezultati neće biti upitni- poručila je načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić.

Novoizabrani predsjednik KUD-a Ivica Gajski zahvalio je Općini Marija Gorica na dosadašnjoj suradnji, te je naglasio kako je na novoizabranom vodstvu da nastave dalje s podizanjem KUD-a na višu razinu.

-Moramo ići korak po korak. Ako uspijemo napraviti jedan korak u tom smjeru, moći ćemo biti zadovoljni- rekao je predsjednik Ivica Gajski.

Događanja
Marija Gorica