Ivica Bačurin oživljava uspomenu na Stanka Došena

Boks koji se često naziva i „plemenitom vještinom“ u Velikoj Gorici je prisutan od 1998. godine kada je Stjepan Bačurin uz svesrdnu pomoć Slavka Krznarića i pokojnog Stanka Došena osnovao Boksački klub Velika Gorica. Osim po istaknutim boksačima, Boksački klub Velika Gorica može se pohvaliti i organizacijom brojnih turnira. Najdugovječniji među njima je Memorijal Danijela Kalanja, a na inicijativu Ivice Bačurina, ove će se nedjelje u Buni nakon niza godina ponovno održati memorijal u čast Stanka Došena.

-On je bio legenda jugoslavenskog boksa, a u svoj bogatoj karijeri odradio je preko 600 mečeva. Za njega su se otimali brojni klubovi, jer on je bio pojačanje za svaki klub- kaže nam Ivica Bačurin, koji se itekako sjeća pokojnog Stanka.

-On je meni bio poput dede. Cijenio je sve boksače, no Vedran Pereković i ja kod njega smo imali posebno mjesto. Volio nas je kao svoju djecu- otkrio nam je Bačurin, koji je odlučio oživjeti turnir, koji će se održati ove nedjelje na igralištu u Velikoj Buni od 18 sati.

Bogat program u kojem će se održati 10 amaterskih mečeva, zaključit će, a tko drugi nego Ivica, kojem će protivnik biti Zoran Đođ.

-On je iskusan MMA borac. Bit će to zanimljiv i atraktivan meč- o nedjeljnom protivniku će proslavljeni gorički boksač.

Svoje prve mečeve u Velikoj Buni će odraditi najmlađi članovi Boksačkog kluba Velika Gorica, ali i oni nešto istaknutiji boksači poput Luke Jančića, Leona Kolarca i Mislava Kovačevića, a publika će moći uživati i u ženskom meču u kojem će u ring ući Sara Beram te Hrvojka Čudina.