Zabavan početak jeseni u znaku buča!

Ivanić-Grad za vikend u znaku Bučijade; uz bogati program zajamčena je i dobra zabava

Turističko-gospodarska i gastronomska Bučijada u Ivanić-Gradu stiže u svom 19. izdanju bogatog programa na nekoliko lokacija
15. Bučijada u Ivanić Gradu Borna Filic/PIXSELL

Najposjećenija jesenska manifestacija Bučijada u Ivanić-Gradu, koja će doživjeti 19- to izdanje održat će se od 6. do 8. listopada u organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grada te uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije, Hrvatske turističke zajednice i Zagrebačke banke. Ovogodišnja kuma Bučijade je paraolimpijka u plivanju Paula Novina.

Na manifestaciji će svoje proizvode i usluge predstaviti 170 izlagača i 15-tak ugostitelja koji će zajedno tvoriti najveći prodajni sajam bučinog ulja, buča i proizvoda od buča u Hrvatskoj. U ponudi će biti bučino ulje, bučnice, pivo od buče, juha od buče, a za ljubitelje slatkog tu su bučokremšnite i nove ekskluzivne čokoladne praline punjene bučinim namazom i bučinim uljem. Bogatu gastronomsku ponudu dodatno će začiniti Show cooking s chefovima Melikorom Bašićem i Damirom Tomljanovićem. Poznati hrvatski kuhari i savjetnici u subotu od 12 do 14 sati pripremat će specijalitete od buča.

Mnoštvo dekoracija od buča bit će postavljeno u središnjem gradskom parku, zajedno sa photo i selfie punktovima, a na temu ukrašavanja održat će se i radionica s poznatom voditeljicom emisije Vrtlarica na televiziji, Kornelijom Benyovsky Šoštarić.

Za djecu će biti mnogo sadržaja na tradicionalnoj Maloj Bučijadi kada će se moći sudjelovati u jedenju kremšnita od buča, pogledati mađioničarske i kazališne predstave, utrkivati se drvenim konjićima, natjecati u gađanju lukom i strijelom, skakanju u vrećama, gađanju limenki, u letećem kuglanju i brojnim drugim igrama. Uz brojne igraonice, radionice i sportske aktivnosti svatko će pronaći neku zabavu. Posebno atraktivna za male, ali i velike bit će vožnja buča kočijom kroz grad.

Glazbeni dio programa kreće u petak u 19 sati nastupom grupe Silente, nakon koje slijede 4 Tenora u 21 sat. U subotu navečer od 20 sati posjetitelje će zabavljati Halid Bešlić, te od 22:30 DJ Nick Bane, a manifestaciju će u nedjelju zatvoriti u 19 sati Maja Šuput te u 21 sat Reanimatori. U sklopu programa nastupat će i mladi rock bandovi, puhački orkestri i KUD-ovi, a mažoretkinje će predstaviti i svoje nastupe.

Događanja
Ivanić-Grad