Mali čovjek na prvom mjestu

Ivan Pernar izlazi na izbore: Četiri godine me nije bilo, fali mi Sabor, fali mi ovo misto

Na stranačkim listama nalazi se nekoliko 'influencera', ali i psihijatar Herman Vukušić
Zagreb: Ivan Pernar predao listu za parlamentarne izbore Josip Regovic/PIXSELL

Kandidacijske liste Državnom izbornom povjerenstvu predala je i Stranka Ivana Pernara, a do isteka roka u ponoć liste će predati još dvije stranke i jedna koalicija.

Stranka Ivana Pernara na parlamentarne izbore izlazi u svih 10 izbornih jedinca na području Hrvatske. Kao glavnu točku programa, Ivan Pernar koji je nositelj u šestoj izbornoj jedinici istaknuo je osvajanje saborskih privilegija za “običnog malog čovjeka, a ne samo za karijerne političare”. Osim privilegija, Stranka Ivana Pernara tražit će legalizaciju konoplje, slobodu govora i pravo izbora kada je riječ o cijepljenju djece.

-Želim reći svojim kolegama da će prva privilegija koju će danas uživati biti kava za šezdeset centa. Uživajte, trošite nemilice. Četiri godine me nije bilo, fali mi Sabor, fali mi ovo misto- izjavio je Pernar nakon predaje kandidacijskih lista.

Pernar je kandidate na listama tražio putem društvenih mreža, a javilo se više od 1000 ljudi. Na stranačkim listama nalazi se nekoliko ‘influencera’, ali i psihijatar Herman Vukušić.

Hrvatska
Politika