Dubrava, Farkaševac i Gradec ujedinjuju svoje resurse

Istok Zagrebačke županije dobiva novu turističku zajednicu, osniva se Turistička zajednica Zeleni istok

Ova inicijativa ima za cilj pomoći općinama u realizaciji, organizaciji i promociji manifestacija, kao i unapređenju turističkog potencijala cijelog kraja
DSC_8305

Općina Dubrava i Općina Farkaševac napravile su prvi korak prema osnivanju Turističke zajednice Zeleni istok. Uz njih, Odluku o osnivanju treba još donijeti Općina Gradec. Ova inicijativa ima za cilj pomoći općinama u realizaciji, organizaciji i promociji manifestacija, kao i unapređenju turističkog potencijala cijelog kraja.

-Nakon infrastrukturnih projekata u općini Farkaševac, nastavit ćemo razvijati turističku infrastrukturu jer imamo veliki turistički potencijal. Uz podršku Ministarstva turizma, sigurno ćemo ostvariti sve planove. Ovo je pravo vrijeme za ovakav korak- kazao je načelnik Farkaševca Matija Copak.

Načelnik Dubrave, Tomislav Okroša, istaknuo je kako ova zajednička inicijativa tri općine predstavlja veliki korak prema jačanju turističkog potencijala istočnog dijela Zagrebačke županije.

-Prihvatili smo zajedničku inicijativu jer smatramo da je razvoj kontinentalnog turizma u velikom porastu. Osnivanjem Turističke zajednice osigurat ćemo pravni okvir, financijsku i savjetodavnu podršku svim djelatnicima i onima koji se planiraju baviti turizmom- kazao je Okroša.

Na sastancima s Ministarstvom turizma i drugim ključnim dionicima, dogovoreno je da sjedište Turističke zajednice bude u Dubravi.

Dubrava
Farkaševac
Ostalo